Gullmedaljene i rallycross-NM er helt åpent i samtlige klasser

Få norgesmesterskap er like komplette som årets utgave av Rallycross-NM.

Publisert

I helgen ble den fjerde av totalt seks NM-runder kjørt på Bollandsmoen i Melhus, og kampen om NM-gullene i de fire ulike klassene tilspisser seg så til de grader.

Espen Isaksætre sikter mot nytt gull i klasse 1. (Foto: Simen Næss Hagen)

Spesielt med tanke på at ett løp kan strykes, men vi tar tatt en liten opptelling på hvordan ståa er blant de tre beste i NM så langt.

Isaksætre topper

I klasse 1, klassen for tohjulsdrevne biler inntil 1,6-liters motorer, har Espen Isaksætre et godt grep om sitt andre NM-gull.

Kenneth Hansen med sin Volvo S40 fra bakkeløpet på Vikersund tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

I helgen ble det «full pott» med beste fjerde omgang, beste plassering etter fire omganger og finaleseier i A-finalen, hvilket gjør at solungen leder med 143 poeng, 24 poeng foran Asgeir Taraldsen og ytterligere 30 poeng ned til Marius Bermingrud.

Seier til Gundersen

I klasse 2, klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2-liters motorer, så holder Daniel Holten fremdeles stand på toppen med andreplass på Bollandsmoen i helgen, med 10 poeng ned til Ben-Philip Gundersen som tok A-finale-seieren.

Videre bak følger Erik Svartås på bronseplassen, men som nevnt - med muligheten for å stryke et løp og kun 17 poengs forsprang så er ingenting avgjort enda.

Ingen medaljekandidater på topp i helga

I klasse 3, tohjulsdrevne biler inntil 2,4-liters motorer, var det ingen av medaljekandidatene som hadde noen spesiell stor helg.

Best var kanskje Kenneth Hansen, som ligger på en sølvplass foreløpig, med 11 poeng etter innledende omganger pluss 2. plass i A-finalen. Det gir ham 104 poeng totalt, og det er 14 poeng opp til Ågedal, som samlet kun 15 poeng til sammen i helgen.

Per Håvard Haugom kjørte sterkt i helgen, og er nå poenglikt med Hansen med 104 poeng totalt.

Jevnt i den største klassen

I «Store Super», altså bilene med over 2,4-liters motorer, har det virkelig dratt seg til mellom Jonas Dalseth Jacobsen og Hans Jøran Østreng, med henholdsvis 113 og 110 poeng sammenlagt etter fire løp.

Men heller ingen av disse klarte å klamre seg til en topplassering i helgen, hvilket også gjør at Kim Åvard Meland har meldt ordentlig seg på medaljekampen, der han ligger på bronseplass med 102 poeng.

Forøvrig tok finnmarkingen Bjørn-Terje Heggeli sin første A-finale-seier i denne klassen på Bollandsmoen.

Neste løp kjøres på Finnskogbanen første helgen i september.

For fulle poengstillinger, klikk her. I skrivende stund har ikke Norges Bilsportforbund oppdatert de offisielle listene. Poengstillingene i denne artiklen er beregnet ut ifra helgens resultater med regelverket for poengberegning innenfor omganger og finalekjøring.