Neste år skal Rallycross-VM kjøres på verdens mest ikoniske svingkombinasjon


DEL
Dette landskapet blir å finne i Rallycross-VM neste år. (Foto: Red Bull Content Pool)

Hva har Tyskland, Spania, England og Belga til felles? De har alle historiske bilsportanlegg som alle er vertskap for Rallycross-VM.

I år gikk Hockenheim ut av kalenderen, mens anleggene Silverstone og Circuit of the Americas kom inn. Fra før er Circuit de Barcelona-Catalunya blitt kjørt som sesongåpning for verdensmeserskapet. Neste år er Abu Dhabi med på kalenderen, og fredag kom nyheten om at legendariske Spa-Francorchamps blir en del av Rallycross-VM.

Dermed får Belgia likevel arrangere Rallycross-VM etter at Mettet-banen ble vraket etter fire faste år i VM.

Ny Formel 1-bane til Rallycross-VM – Abu Dhabi blir sesongåpningen

I pressemeldingen fra IMG fredag ettermiddag kommer det også fram at banelayouten skal inneholde det ikoniske Eau Rouge-området, som i tillegg til å være den lille venstrekinken i bunn av bakken tidlig på banen – også gjerne omtales i sammenheng med den stupbratte Raidillon-bakken, som betegnes som ett av verdens heftigste og mest spektakulære enkeltseksjon på en racingbane.

– Å inkludere Eau Rouge på en del av rallycrossbanen blir toppen av kransekaka, og vi er kjempespente for det aller første løpet på Spa. Det ligger an til å bli en spektakulær helg, sier James Taylor, visepresident for rallycrossatsingen til IMG.

- ANNONSE -

Vet du egentlig hvor Eau Rouge ligger på Spa-Francorchamps?

Dato for løpet og banelayouten som sådaen er foreløpig ikke satt, men Rallycross-VM har fortsatt tilgode å bli samkjørt med et Formel 1-løp, noe Parc Fermé heller ikke har fått noen indikasjon på at vil skje heller på Spa-banen.

Løpet vil bli titulert som «Spa World RX of Benelux», som da vil representere regionen for Belgia, Nederland og Luxembourg.

– Rallycross er en ny disiplin for vår bane. Den passer perfekt til vår strategi, som handler om å ønske store nye arrangementer og fans velkommen samtidig som vi tar vare på det som allerede eksisterer, sier Nathalie Maillet, administerende direktør for baneanlegget.

Parc Fermé kommer med mer…

Legg inn en kommentar