Neste år skal Rallycross-VM kjøres på verdens mest ikoniske svingkombinasjon


DEL
Dette landskapet blir å finne i Rallycross-VM neste år. (Foto: Red Bull Content Pool)

Hva har Tyskland, Spania, England og Belga til felles? De har alle historiske bilsportanlegg som alle er vertskap for Rallycross-VM.

I år gikk Hockenheim ut av kalenderen, mens anleggene Silverstone og Circuit of the Americas kom inn. Fra før er Circuit de Barcelona-Catalunya blitt kjørt som sesongåpning for verdensmeserskapet. Neste år er Abu Dhabi med på kalenderen, og fredag kom nyheten om at legendariske Spa-Francorchamps blir en del av Rallycross-VM.

Dermed får Belgia likevel arrangere Rallycross-VM etter at Mettet-banen ble vraket etter fire faste år i VM.

Ny Formel 1-bane til Rallycross-VM – Abu Dhabi blir sesongåpningen

I pressemeldingen fra IMG fredag ettermiddag kommer det også fram at banelayouten skal inneholde det ikoniske Eau Rouge-området, som i tillegg til å være den lille venstrekinken i bunn av bakken tidlig på banen – også gjerne omtales i sammenheng med den stupbratte Raidillon-bakken, som betegnes som ett av verdens heftigste og mest spektakulære enkeltseksjon på en racingbane.

– Å inkludere Eau Rouge på en del av rallycrossbanen blir toppen av kransekaka, og vi er kjempespente for det aller første løpet på Spa. Det ligger an til å bli en spektakulær helg, sier James Taylor, visepresident for rallycrossatsingen til IMG.

- ANNONSE -

Vet du egentlig hvor Eau Rouge ligger på Spa-Francorchamps?

Dato for løpet og banelayouten som sådaen er foreløpig ikke satt, men Rallycross-VM har fortsatt tilgode å bli samkjørt med et Formel 1-løp, noe Parc Fermé heller ikke har fått noen indikasjon på at vil skje heller på Spa-banen.

Løpet vil bli titulert som «Spa World RX of Benelux», som da vil representere regionen for Belgia, Nederland og Luxembourg.

– Rallycross er en ny disiplin for vår bane. Den passer perfekt til vår strategi, som handler om å ønske store nye arrangementer og fans velkommen samtidig som vi tar vare på det som allerede eksisterer, sier Nathalie Maillet, administerende direktør for baneanlegget.

Parc Fermé kommer med mer…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here