Nå tør Oliver å si at han vil kjempe om å vinne i rallycross

DEL

Pappas VM-seier har inspirert 15-åringen til å nå nye høyder denne helgen.

Av de flere tusen som møtte opp under åpningsløpet det nordiske mesterskapet i Skien for en drøy måned, var de aller fleste øyne rettet mot hva Oliver Solberg skulle få til i sin debut i toppklassen Supercars.

Flere heatseire, bestemann etter kval-omganger, pole posistion i semifinale og en tøff finale som endte med tredjeplass var fasiten, og så å si alle var enige om at de var vitne til en sensasjon.

Nå bærer det «hjem» til sverige for svensk-norske Oliver Solberg da det nordiske mesterskapet fortsetter i Arvika førstkommende helg. Nylig har han gjennomført en test på Höljes-banen, noe du kan se i videovinduet øverst i saken.

– Jeg skal prøve, sier Oliver Solberg til Parc Fermé, på spørsmål han nå tør å gå for seier i finalen.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Nå er det ungguttene som herjer fullstendig i Supercars

Men først må han komme til en semifinale, noe han er godt klar over selv.

– Først må jeg ha flaks med trekningen til førsteomgang, også må jeg ha tre bra omganger, sier Solberg junior, som forrige helg var vitne til pappa Petters første VM-seier i rallycross på over et år.

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

Oliver var en av de aller første som gratulerte Solberg men en god klem i depotet i etterkant. Nå vil minstemann ta med seg det han har lært både av pappa Petter, men også erfaringene fra løpet i Skien.

– Jeg har fått mer erfaring med å holde meg i ro på banen og ikke gkøre like mange feil. Også fått litt mer stabilitet på starter. Også ble jeg jo veldig inspirert av seieren til pappa, sier Oliver, som er godt kjent på banen i Arvika.

LES OGSÅ: Ingen tuktet Petter – stålkontroll med ny strategi i jokeren

Her har han kjørt utallige løp med crosskart, og har også testet med rallycrossbilen fra før på Westombanen utenfor Arvika. Likevel har Oliver vært klar på at det er rally som gjelder, og nylig tok han sin første klasseseier med sin Peugeot 208 R2 i Latvia. Likevel har han ikke noe problemer med å sjonglere om to vidt forskjellige biler, for å si det mildt.

– Det er ikke så stor omstilling, men det er vel kjørestilen som blir den største omstillingen, sier Oliver.

12 nordmenn stiller til start i Supercars-klassen i Arvika denne helgen, hvis vi teller med Oliver Solberg og svensk-norske Thomas Bryntesson som nordmenn. Løpet starter og fullføres lørdag 3. juni.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Her er banen som skal overta de britiske rallycrosstradisjonene