Nå er det full verbal krigføring mellom de norske VM-håpene

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Ny episode mellom Petter Solberg og Andreas Bakkerud har gjort isfronten tykkere enn noen sinne.

Bare først, for å ta det viktigste sportslige fra finalen: Johan Kristoffersson tok årets andre seier, og den tredje for Volkswagen-teamet PSRX, etter fantastisk kjøring med en relativt hardt skadd fot.

I finalen kunne ingen tukte Arvika-gutten, som satte hovedutfordrer Andreas Bakkerud på plass etter at begge gjennomførte tidlig alternativspor på henholdsvis første og andre runde.

Men seieren til Kristoffersson var ikke det eneste samtaleemnet i intervjusonene etterpå.

Solberg knust etter semi-tap

I semifinalen skjedde det man minst kunne vente seg, og også på hjemmebane på toppen av det hele. Med god start og innerspor for Andreas Bakkerud, med Petter Solberg ved sin side, kunne Bakkerud kontrollert hele finalen med farten han har vist gjennom helgen – og latt alternativsporet avgjøre i rundene etterpå.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Men alternativsporet skulle bli avgjørende i det umiddelbare øyeblikk inn i første sving. Bakkerud hiver seg inn i alternativsporet selv fra pole position, med Solberg på yttersiden, og 42-åringen kommer tapende ut kampen mellom hele fire biler inn i alternativsporet.

- ANNONSE -

Petter kjørte lynraskt og jaget på både Kevin Hansen og Timo Scheider, men kom ikke på godt nok skuddhold gjennom seks runder til å ta Timur Timerzyanov på tredjeplass.

Med fjerdeplass røyk også finalebilletten. Etter målgang var Petter sønderknust, og la ikke skjul på følelsen over å ha vært i nok en klinsj med sin landsmann.

– Det er hver gang. Her for to år siden, i Hockenheim, og igjen. Det er så synd. Det er så dumt, sier en nærmest gråtkvalt Petter Solberg.

Sprik mellom Bakkerud og spotteren

På intervjuet med IMG forteller Bakkeruds spotter Dave Mansfield at dette var etter planen, at Petter var den tøffeste konkurrenten og at de måtte sikre seg å få han bak seg.

Dette rimer ikke, ifølge Andreas selv.

– Nei, det var ikke planen, kontrer Bakkerud kontakt overfor Parc Fermé.

– Det var vann i løypa så når jeg bremser inn i første sving, så låser jeg opp. Så da endrer jeg mening for ikke å gli for langt ut.

– Men forstod du etter dette at det nå kommer til å bli bråk igjen?

– Nei, egentlig ikke. Men det er ikke min feil at Petter ikke kom til i finale. Da måtte han lagt seg bak meg i så fall. Det er seks runder å gjøre det på, for alt blir ikke avgjort i første sving, forklarer Bakkerud videre.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Petters pressesjef i harnisk

Solbergs pressesjef Per-Espen Løchen kom bort i intervjusonen, tok Bakkerud i hånda, og sa rett ut at han mener Bakkerud opptrådte usportslig. Han kjøpte ikke argumentasjonen fra Bakkerud om for sen innbremsing, da spotteren antydet på TV-intervjuet at dette var planen.

- ANNONSE -

– Du er først inn i første sving. Da er du dum som ikke tar den, tordner Løchen

– Men jeg bremser for sent og ville glidd ut i første sving, svarer Bakkerud.

– Hvorfor sier Dave at det var planlagt? sukker Løchen.

– Det var ikke planlagt.

– Men han sier jo det?!

– Nei, men det var ikke det.

Dermed er det sprik i forklaringene fra Bakkerud-leiren om tanken var bevisst å ta alternativen for å hindre at Solberg kom foran, eller om det var Bakkerud selv som tok ansvar for vurderingene som ble gjort i inngangen av første sving.