Nå blir det ungarsk innslag i Rallycross-VM


DEL

Rallylegenden Gigi Galli eskalerer rallycrossprosjektet han startet for tre år siden.

Tidigere denne uka ble det kjent at italieneren etablerer et ungarsk team sammen med Lukacs «Csucsu» Kornel. Forrige uke la vi førerkabalen i rallycross-VM, men nå er denne altså utvidet.

Kornel er påmeldt permanent, mens Galli skal kjøre utvalgte løp, for RX Team Hungary. Den karismatiske italieneren, som mest av alt gjorde seg kjent med en spektakulær opptreden i rally-VM på 2000-tallet, bygde en Supercar basert på Kia Rio i 2014, og senest i fjor kjørte han VM-rundene i Latvia og Estering.

– Det var i nettopp Latvia vi begynte å snakke med Gigi, og fra første stund var han en veldig ålreit og trivelig fyr. Nå har jeg ikke ord, jeg syns det er fantastisk at én jeg så opp til som liten gutt nå plutselig blir en samarbeidspartner, sier ungareren i forbindelse med lanseringen av planene.

LES OGSÅ: Slik er den foreløpige førerkabalen for VM-sesongen

Galli har troen på den 25-årige ungareren, som kjørte i europamesterskapet i fjor.

- ANNONSE -

– Jeg er veldig stolt over at han vil bli min team-kamerat. Han er motivert og dedikert, og det imponerte meg fra det første møtet med han. Hans personlighet vil motivere meg og hele teamet til å gjøre vårt beste, sier Galli.

Ungarn har gode nasjonale rallycrosstradisjoner, og er også kjent for sin spektakulære bane i Nyirad, to timer utenfor Budapest. Men ikke siden siste året med rent europamesterskap i 2013 er banen vært å spore på den internasjonale kalenderen.

LES OGSÅ: Her dukker det stadig flere og flere biler opp på startstreken