Munnhuggeriet fortsetter i Rallycross-VM: – Han må roe seg ned

DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Andreas Bakkerud i strupen på Timmy Hansen etter andre kvalifiseringsomgang.

Etter første dag av den tyske VM-runden i rallycross på Estering er det dobbelt Volkswagen i tet. Etter at Petter Solberg tok bestetiden i Q1, svarte Johan Kristoffersson i Q2 med raskest tid og såkalt « top qualifier» etter halvkjørt runde.

Andreas Bakkerud har også levert stabil kjøring og er på tredjeplass etter to omganger. Bergenseren kjørte inn til en andretid i Q2, blant annet etter duell med Timmy Hansen.

Og det er jo slik at Audi og Peugeot har bygget opp en sterk rivalisering den siste tiden, spesielt etter at Timmy Hansen i USA uttalte at «Audi-førerne er de mest usportslige førerne på griden». I tillegg er det historie mellom Mattias Ekström og Hansen fra Höljes som enda ikke er helt skværet opp.

Timmy Hansen. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Jeg liker å kjøre mot ham

I Q2 tok Bakkerud starten foran Hansen, før svensken var bortpå nordmannens bakfanger i første svingen og deretter snek seg først ut. Hansen driftet imidlertid ut i samme sving senere i omgangen, noe Bakkerud nøt godt av og overtok ledelsen med.

– Timmy var ikke «fair» i første sving. Han klager på oss hele tiden, men han må roe seg ned litt nå. Vi har hatt mange fighter, og vi kommer til å ha mange fighter framover, og jeg elsker å konkurrere mot ham. Vi kommer fra samme bakgrunn og har vokst opp i rallycross, så jeg liker alltid å kjøre mot ham. Men denne gang var han ikke noe «fair» sjøl, sier Bakkerud i intervjuet etter Q2.

- ANNONSE -

Slik svarer EKS-teamet på Audi-angrepet fra Timmy Hansen

Hansen ble selv intervjuet etter Q1 da han og Mattias Ekström hadde nok en spennende duell, der førstnevnte hele veien lå i føringen. Denne gangen skjedde det imidlertid ingenting kontroversielt mellom førerne, der Hansen desperat jaget Ekström samtlige runder – uten at han klarte å komme seg forbi.

– Det var ikke lett. Jeg tror han så i speilene mer enn rett fram, for han var flink til å kjøre trangt og sperre meg. Det var vanskelig å komme forbi, og jeg ville heller gjøre noe ufint. Rallycross er en kontaktsport, men du skal aldri dytte noen ut av linja. Jeg syns det var fair og bra kjøring, sa Hansen til rallycrossreporter Neil Cole.

Isaksætre beste nordmann i Super1600

I tillegg til VM-klassen kjøres det EM i Super1600 på Estering. Der har vi hele fire nordmenn til start.

Espen Isaksætre er beste nordmann på en sjetteplass etter første dag, mens Marius Bermingrud også er innenfor semifinaleplass med en 10. plass, også til tross for et fem sekunders tillegg han pådro seg for å ha skjøvet ut en konkurrent.

Guro Majormoen er også på plass, og har ett EM-poeng i sin hule hånd med 16. plass så langt, mens Lars Christian Rosland ødela bilen sin på oppvarmingen og har ikke fått gjennomført noen av omgangene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here