Motorbytte kan hekte Timmy av sølvkampen i Rallycross-VM

DEL
Timmy Hansen får 15 minuspoeng i straff på grunn av motorbytte. (Foto: Peugeot Sport)

Juryen har hatt sitt å stri med også i Latvia under åpningsdagen lørdag.

Sportslig sett går det sin vante gang. Johan Kristofferssen er overlegen som vanlig, med to omgangsseire. Petter Solberg og Andreas Bakkerud kniver seg i mellom og er på tredje- og fjerdeplass etter lørdagens kjøring.

Sammen med Mattias Ekström fortsetter de dermed den tette kampen om det som er blitt den prestisjefylte sølvmedaljen, mens Kristoffersson mer og mer forsegler VM-gullet for andre året på rad. Uansett vil ikke gullet formelt sikres før tidligst etter løpet i USA om to uker.

13.000 kroner i bøter og seks Supercars-førere får 15 minuspoeng

12. plass

Mer når vi snakker om sølvmedaljer, så ser det tyngre ut for Peugeot og framfor alt Timmy Hansen. Fabrikkteamet til Peugeot så seg nemlig nødt til å bytte ut motoren hans, og dette er den tredje som svensken må benytte i år.

Det betyr 15 minuspoeng i mesterskapet, noe som gjør at han sakker akterut, og har nå plutselig 22 poeng opp til Andreas Bakkerud på sølvplassen før helgens løp. Bedre er det ikke at Hansen ligger på en 12. plass etter to omganger etter en trøblete andre kvalifiseringsomgang lørdag ettermiddag.

- ANNONSE -

Bøter og reprimander

Men Timmy er ikke den eneste som får minuspoeng i mesterskapet for å ha byttet motor, noe vi har sett en rekke tilfeller av tidligere og som vi kommer til å se i de gjenstående VM-rundene.

For blant de norske EM-deltakerne så er det delt ut minuspoeng. Super 1600-fører Lars Christian Lote Rosland er tilbake i EM igjen etter at han stod over Frankrike, men har vært nødt til å bytte motor, noe som sender ham ned på -12 poeng i mesterskapet.

Anders Bråten, her fra paraden i Frankrike for to uker siden. (Foto: Simen Næss Hagen)

EM-fører i Supercar Anders Bråten måtte også bytte motor før løpet, og står da igjen med bare syv mesterskapspoeng i EM så langt. Forøvrig har Hønefoss-gutten også pådratt seg en offisiell reprimande etter en duell mot Andrea Dubourg i først kvalikomgang.

Reprimande fikk også Niclas Grönholm for påkjørselen av Liam Doran i første omgang i utgangen av sving to etter starten.

Ellers fortsetter innsamlingsaksjonen til FIAs julebord for fullt med bøter, og MJP Racing-teamet ser igjen ut til å bidra godt. På samme måte som i Frankrike, unnlot førerne deres å stille opp til det obligatoriske førermøtet. Både Alex Wurz og Toomas Heikkinen var ikke til stede, og teamet får en smekk på pungen i form av 250 euro hver, altså totalt cirka 5000 norske kroner i bøter for ikke å møte opp.

Det samme gjelder VM-fører Olivier Bennett, som også får 250 euro i bot for uteblitt oppmøte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here