Mørk norsk VM-helg i Latvia


DEL
(Skjermdump: NRK 1)

Ingen nordmenn til finale. Johan Kristoffersson setter nye rekorder.

Både Andreas Bakkerud og Petter Solberg feilet å komme i finale. Bakkerud kom i skvis mellom Timmy Hansen og Sebastien Loeb inn i første sving, kom tapende ut av duellen og kom aldri i posisjon etter dette til å ta seg til finale.

Petter Solberg havnet også i et sammenstøt  som sendte ham rett fram første sving, der han kom seg desidert sist ut og tapte alt forsprang.

I finalen var det – ikke overraskende – Johan Kristoffersson som tok hjem seier, den åttende for året og dermed ny rekord på én sesong.

Finalen forløp seg relativt udramatisk der svensken kom seg løs og fikk kjørt fritt og rent inn til mål. Mattias Ekström sikret andreplassen foran Sebastien Loeb, og tok dermed et lite jafs i den berømte sølvkampen.

– Jeg fokuserte bare runde på runde og koste meg der ute. Jeg sa på radioen at det minnet meg om i fjor da jeg bare kunne cruise til mål. Festen pleier å være bra her i Riga så nå gleder jeg meg til å feire, sa Kristoffersson i TV-intervjuet etter mål.

- ANNONSE -

Nå ligger Ekström tre poeng foran Bakkerud, mens Petter Solberg falt ned til en femteplass – syv poeng bak Ekström.

I EM-klassene var det Supercars-debutant Sondre Evjen som forsvarte de norske fargene med å ta seg til finale på imponerende vis.

Her endte Evjen på en femteplass, samtidig som det også skal nevnes at Kjetil Larsen imponerte med årsbeste ved å bli nummer syv innledningsvis før han røk ut med en femteplass i semifinalen.

I Super1600-klassen var Marius Bermingrud eneste nordmann som kom seg til semifinale, men han måtte bryte etter en hard kollisjon med en konkurrent inn i første sving.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here