Mistet lisensen etter bråk – blir kommentator i Rallycross-VM


DEL

Briten Liam Doran forteller om framtiden etter håndgemengen på Rudskogen i fjor.

Mange i miljøet er kanskje ikke overrasket over at Liam Doran ikke var å finne på startstreken i år, men det har samtidig vært relativt tyst om hendelsen fra den 30 år gamle briten etter at han skal ha vært sentral i slagsmål og hærverk under Gatebil-festivalen på Rudskogen i fjor sommer.

I et Facebook-innlegg tar han nå bladet fra munnen, og forteller om sin nye rolle i rallycrossirkuset.

Ba om unnskyldning

– Etter «incidenten» på Gatebil i fjor sommer, ble jeg etterforsket for det som skjedde. Jeg talte min sak, og selv med mye støtte fra andre involverte, tok bilsportforbundet fra meg lisensen. Jeg har bedt om unnskyldning og jeg vet jeg hadde rota det til, skriver Doran på sine Facebook-sider, og understreker sin skuffelse over at et arrangement utenfor rallycrossen påvirker hans sportslige satsing.

LES OGSÅ: Dette har vært en av Petters beste menn siden 2010

- ANNONSE -

Rettighetshaverne IMG opplyser derimot at Doran blir å finne som ekspertkommentator på de internasjonale sendingene sammen med deres faste kommentator Andrew Coley, og Doran kommer til å være tilstede allerede under sesongåpningen i Barcelona denne helgen.

Doran takker energidrikkselskapet Monster for all støtte. Monster er som kjent hovedsponsor for serien i tillegg til at de har vært Dorans største hovedsponsor over mange år.

Mistet lisensen før

Doran skal, ifølge Autosport, være utestengt fra all motorsport i ett år, altså ut 2017.

– Jeg ser på dette som en restart-knapp. Jeg har hatt noen tøffe år, og forandring måtte til. Dette året er kanskje det jeg trenger for å få hellet på min side igjen, skriver han videre, og avslutter innlegget med at han vil tilbake bak rattet.

Det er ikke første gang Doran er i hardt vær. I forbindelse med VM-runden i England i 2014, hvor han skal ha stormet banen etter at bilen til hans far Pat tok fyr, ble han, etter omstendighetene som skjedde, fratatt lisensen i flere måneder det året.

LES OGSÅ: Dette har vært en av Petters beste menn siden 2010