Melder overgang til Supercar: – Det var nå eller aldri

DEL
Fredrik Magnussen.
Fredrik Magnussen. (Foto: Simen Næss Hagen)

EM i Touringcar er over. Veien videre for Fredrik R. Magnussen (26) blir en dobling av både drivende akslinger og krefter under panseret.

Ettersom EM-klassen for de bakhjulsdrevne Touringcar-bilene utgikk etter EM-runden i Höljes, så er det mange ulike veier å gå for sjåførene som ønsker å satse videre.

Noen vil beholde bilen og kjøre nasjonalt og muligens RallyX Nordic når denne klassen blir innført der, mens andre melder overgang til eksempelvis RX2-klassen.

Ikke testet enda

Hønefoss-gutten Fredrik Rolid Magnussen har i midlertid slått på stortromma, på samme måte som sin sambygding Anders Bråten og sørlendingen Kjetil Larsen. For hjemme står det nå en strøken Supercar, nærmere bestemt en ex-Peter Hedström Skoda Fabia.

– Dette blir moro dette. Men jeg har ikke rukket å prøve den enda, sier Magnussen til Parc Fermé, som håper å få testet bilen ordentlig i slutten av måneden.

Han vant finaleløpet i Höljes, men måtte ta til takke med sølvmedalje sammenlagt – ett fattig poeng bak Sivert Svardal.

- ANNONSE -

– Det er jo litt surt, men sånn er det jo, sier han.

Han har tre enkeltseire, sølv fra 2015 og bronse fra 2016 å skimte med på den internasjonale rallycrossarenaen.

(Foto: Privat)

Håper på EM-debut i høst

Hva det blir med den nye Fabiaen er imidlertid ikke helt klart enda, annet enn at han gleder seg voldsomt til å ta karrieren ett steg videre etter flere sesonger med bakhjulstrekker.

– Men vi må prøve. Det er nå eller aldri. Om det blir EM eller Nordic vet jeg ikke enda, det er det pengene som styrer. Men i år håper jeg å prøve meg i EM-runden i Latvia, ett Nordic-løp og kanskje siste NM-runden er hjemme, sier 26-åringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here