McRae klar for resten av sesongen i Rallycross-VM


DEL
(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Erstatter Guy Wilks de fire siste rundene.

At rallycrossen har tiltrukket seg profiler fra andre bilsportgrener har vi mange eksempler på. Verdensmestrene Mattias Ekström og Petter Solberg, samt Sebastien Loeb og Timo Scheider noen av dem.

De fire siste løpene får vi gjensyn med en annen fører fra rallyløypa. Skotten Allister McRae, lillebror til avdøde Colin McRae som tok en hel rallyverden med storm på 90- og 2000-tallet, blir å finne i den Loco-brandede Volkswagen Poloen som tidligere i år er blitt kjørt av Guy Wilks.

Første mulighet til å måle krefter med VM-eliten får han Frankrike om halvannen uke.

Allister McRae. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Rallycross-VM har utrolig høy konkurranse så dette blir litt av en ilddåp som jeg virkelig gleder meg til. Jeg er utrolig spent, og læringskurven kommer til å bli så bratt at jeg ikke kan vente på å få kjøre, sier Allister McRae ifølge en pressemelding fra IMG, eierne av de kommersielle rettighetene til Rallycross-VM.

Allister har for det meste vært i skyggen av sin eldre bror Colin, som tragisk omkom i en helikopter ulykke for snart 10 år siden. Men lillebror McRae har holdt koken ute i rallyløypa, og bare i WRC har han hele 77 starter. På 90-tallet var han en råtass i F2-klassen, før han senere fikk ulike muligheter i WRC-bilene til både Hyundai og Mitsubishi. Totalt fem etappeseire står McRae bokført med.

- ANNONSE -

I tillegg har han konkurrert i det kinesiske rallymesterskapet, han har kjørt Dakar Rally, og i 2011 vant han det asiatiske mesterskapet, som vår egen Ole Christian Veiby i skrivende stund leder sammenlagt.

LES OGSÅ: Amerikaneren tar lekeplassene sine til nye høyder
LES OGSÅ: Om 2,5 år kan elbiler se dagens lys i Rallycross-VM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here