Lad opp til VM-sesongen med en fantastisk 2016-recap


DEL

Fjorårssesongen hadde mer å by på enn vi egentlig husker. Ta en titt på dette!

2016 ble året der svenske Mattias Ekström tok innersvingen på Petter Solberg. Derom strides de lærde om hvorvidt det var riktig eller ikke i forbindelse med innersvingen da Petter bokstavelig talt tok innersvingen på Ekström under den latviske runden, som på mange måter ble det avgjørende vendepunktet i kampen om VM-tittelen.

LES OGSÅ: Verdensmesteren får fabrikkstøtte fra Audi Sport

Uansett, Ekström og hans team EKS var fortjente vinnere av VM-tittelen både i førermesterskapet og teammesterskapet, men ser vi bort ifra dette, så er det virkelig mye annet snacks å ta med seg fra 2016-sesongen.

Hvem blir verdensmester i rallycross i 2017?

Mattias Ekström
Toomas Heikkinen
Petter Solberg
Johan Kristoffersson
Timmy Hansen
Sebastien Loeb
Andreas Bakkerud
Ken Block
Noen andre

Poll Maker

- ANNONSE -

For å ikke å snakke om alle enkeltvinnerne som satte farge på sesongen. For eksempel Andreas Bakkeruds overlegne seier i hjemme i Norge, fulgt opp av nok en seier under «The Magic Weekend» i svenske Höljes.

Vi har Timmy Hansens seier i Canada, der han egnetlig var førstereserve til semifinalen etter at Timur Timerzyanov også ble utsatt for en diskvalifikasjon, en avgjørelses som også kunne diskuteres i det vide og det brede.

LES OGSÅ: Slik fungerer det kompliserte poengsystemet

Vi har Sebastien Loebs første rallycross-seier i Latvia, en seier som nok en gang skrev franskmannen inn i historiebøkene som seierherre i hele tre ulike VM-grener i bilsport.

Og hvem glemmer ikke Kevin Eriksson, svensken som har fått kallenavnet Mr. Around The Outside etter den fenomenale manøveren i første sving på Estering som til syvende og sist sikret ham seieren på ett av de mest legendariske og historiske rallycrossbanene.

Så måtte det bare være at Andreas Bakkerud tok sin tredje seier og sikret bronsemedaljen i finalerunden i Argentina.

Dette, og mye mer, bør du få med deg i videovinduet øverst i saken – mens vi utålmodig venter på sesongstart om tre uker.

LES OGSÅ: Her dukker det stadig flere og flere biler opp på startstreken