VM-lederen skadet etter påkjørsel i depotet før oppvarmingen

DEL

Foto: Øystein Sørensen/Smaalenenes Avis Foto: Øystein Sørensen/Smaalenenes Avis

Dramatikk rundt Petter Solbergs teamkamerat i forkant av treningsrundene fredag. Johan Kristoffersson kjørte likevel inn beste treningstid fredag.

Det var i køen inn mot startplata at Johan Kristoffersson fikk hjulet til Sebastien Loeb sin bil over foten, og ble liggende på bakken med store smerter i beinet etter uhellet.

Parc Fermé kjenner ikke til skadeomfanget på nåværende tidspunkt, men det er på det rene at Johan kjørte 20 minutter senere etter å ha fått intens behandling på sidelinjen.

– Johan stod og ventet før kjøringen, da han fikk bilen til Sebastien Loeb i klem over foten. Like etterpå kjørte han inn til en beste tid på første forsøk med skadet fot, forteller pressesjef Per Espen Løchen til Parc Fermé.

Han kan ikke beskrive alvorlighetsgraden av skaden, men Kristoffersson behandles med ispose og smertestillende fredag kveld, men smertene lørdag avgjør hvorvidt han er i stand til å kjøre.

- ANNONSE -

– Men slik det ser ut nå, så ser vi ingen grunn til at han ikke skal kjøre, forklarer Løchen.

Det skal ikke være Loeb selv, men én av hans mekanikere, som trillet bilen da uhellet inntraff.

Johan selv sier til NRK at han tar det med knusende ro, selv om det en stund gjorde veldig vondt.

– Jeg tror ikke den er brukket, men det er en kul og den er strukket. Nå skal jeg avkjøle den i natt så håper jeg hevelsen er nede til i morgen, sier Kristoffersson til NRK, som nekter å kaste inn håndkledet.

Petter Solberg sier til statskanalen at det kun var et uhell og at ingen kan lastes for det som skjedde.

– Han fikk jævlig vondt, men han er en harding. Det var bare et uhell. Det er mye folk der og vi dytter bilene sakte frem til start, men en fot er vondt, sier Solberg til NRK.

Da Petter oppdaget det som skjedde, bistod han i behandlingen mens Johan lå på bakken og vred seg i enorme smerter. Men etter å ha lagt beinet høyt og fått kjøling, kjørte Arvika-gutten videre til sitt andre pass på treningsomgangen.

Og det tydet på at gassfoten var i stand til å gjøre jobben tross å ha vært i klem under en bil på 1300 kilo, for satte Johan Kristoffersson ett tidel bedre tid enn lagkamerat Petter Solberg på sin siste treningsrunde for dagen.