Forlater den amerikanske Subaru-drømmen


DEL

Den triple europamesteren vender hjem, og foreløpig er det uvisst om han blir å se i løypa igjen.

Subaru Rally Team USA har lansert årets line-up i det amerikanske rallycrossmesterskapet, kjent som Global Rallycross Championship. Der stod ikke navnet på nordmannen på listene. I stedet er det Chris Atkinson og Patrik Sandell, begge tidligere rallyprofiler sådan, som skal profilere stjernene fra Japan.

Sportslig sett hadde kanskje Isachsen sett for seg litt flere meritter da han dro over dammen etter tre EM-titler fra 2009 til 2011, men friskusen fra Hokksund i Øvre Eiker er meget tydelig på at han og Subaru-teamet skilles som venner.

– Jeg ønsket en ny utfordring etter å ha vunnet Europamesterskapet i rallycross tre år på rad. Sammen med Subaru fikk jeg denne utfordringen i USA, og vi har jobbet hardt og har hatt mye moro i løpet av de siste fem årene, sier Sverre Isachsen i en pressemelding torsdag.

Til tider var han uslåelig her hjemme i Europa. I USA har han fått det langt tøffere, spesielt med tanke på utviklingen av Subaruen som en optimal bil. Men helt tomhendt drar han ikke fra statene.

– Høydepunktet var seieren i Seattle i 2014, og også alle vennene jeg har fått i Amerika, sier Isachsen.

- ANNONSE -

Kontrakten gikk ut etter 2016-sesongen. Og Isachsen er noe kryptisk på om han i det hele tatt fortsetter rallycrosskarrieren, men han vil i alle fall ikke brenne broa til Subaru selv om prosjektet kanskje ikke ble like vellykket som man hadde håpet på.

– Jeg er hjemme i Norge med familien, og driver også mitt eget transportfirma for tiden. Jeg skal tenke nøye gjennom hva jeg skal gjøre i fremtiden, og hvem vet, kanskje jeg blir å finne bak rattet på en rallycrossbil igjen. Jeg er ekstremt stolt over hva jeg har oppnådd i min rallycrosskarriere, men jeg er usikker på om jeg er klar for å legge hjelmen på hylla eller ikke. Jeg har et flott forhold til Subaru, så kanskje vi kan jobbe sammen i fremtiden også, oppsummerer Isachsen.