I helga kjøres det vinter-rallycross på norsk jord


DEL
Sondre Evjen på hjemmebane i Gol tidligere i vinter. (Foto: Marit Skredegård)

Én million liter vann må til for at fem nordmenn og en haug med andre utenlanske sjåfører skal stille til start på Fuglehaugen motorsenter utenfor Gol.

Det nordiske rallycrosskonseptet ble kjørt for første gang i år i Söderhamn for en snau måned siden. Da var det amerikaneren Mitchell De Jong som stakk av med seieren, men til helgen vil fem nordmenn vise revansje på snø og is.

På bilcross- og rallycrossbanen utenfor Gol, Fuglehaugen Motorsenter, går løpet av stabelen denne lørdagen. Og av de norske som stiller, så finner vi hjemmehåpet Sondre Evjen (bildet), Thomas Holmen, Glenn Haug, Ben Philip Gundersen og ikke minst rallyføreren Oscar Solberg, som vi nylig presenterte de britiske planene han har i rallysammenheng.

Arrangøren kan opplyse at banen er godt vannet for å få best mulig issåle, og at det nå er duket for et kjempearrangement på banen utenfor Gol.

– Dette blir kjempebra. Her er det 15 til 25 centimeter med is, og det kjøres med ordentlig rallypigg. Også er det artig med flere svensker, to amerikanere og to fra Latvia blant annet, forteller løpsleder Arild Solberg til Parc Fermé.

Ildsjel og leder i NMK Gol, Helene Rustberggard, kan opplyse om flotte forhold og gratis inngang for publikum.

- ANNONSE -

– Og dette løpet kunne ikke blitt arrangert uten Roar Evjen, som har gått i bresjen for dette. Her er det brukt over en millioner liter med vann for å få banen slik den her. Og det er ikke meldt noen stekende sol, så det er bra for banen, samtidig som det ikke er meldt altfor kaldt, så publikum kan fint komme uten å fryse. Ellers vil klubbhuset også være åpent for dem som vil varme seg, sier Rustberggard, og opplyser at de har beregnet kapasitet for rundt 1000 tilskuere denne dagen.

LES OGSÅ: Derfor skulle vi hatt rallycross-VM om vinteren

Solberg skryter av jobben som Evjen, Rustberggard og gjengen har gjort for RallyX on Ice denne helgen, og mener dette er et konsept som er kommet for å bli.

– Dette er veldig sjeldent, og i denne settingen er det ikke blitt gjort på denne måten før. Kjempebra at de går i bresjen for dette, og dette kan være starten på noe stort. Flere i supernasjonal har blant annet etterspurt flere vinterløp på snø, sier Solberg. 

Løpet sendes på www.sbfplay.se 4. mars, med trening fra klokken 11.00 og løpsstart kl 12.00.

Rallyx.se: Her kan du lese mer og få full startliste!