Hylles i sosiale medier etter kamikaze-løpet på Kinnekulle


DEL
(Foto: Tony Welam/STCC)

Alt av spenning og resultater druknet bokstavelig talt i RallyX Nordic. Bortsett fra da Ola Frøshaugs ga ordet «lagspiller» en ny definisjon i rallycross.

Bare for å ha nevnt det; Peter Hedstrøm vant, samtlige biler punkterte i finalene, banen og været var elendig og Oliver Solberg måtte bryte A-finalen.

Men alt dette er ble nesten like raskt glemt som det skjedde.

For årets nest siste løp i det nordiske rallycrossmesterskapet, på den velkjente Kinnekulle-banen i Götene, ble nærmest en parodi av et løp med ufyselig regnvær som virkelig fikk satt banen på prøve – som igjen tok antall punkteringer til nye høyder av hva vi har sett på rallycrossbaner i år.

For mest av alt huskes nok innsatsen som Ola Frøshaug gjorde for sin teamkamerat Thomas Bryntesson, som har den nordiske tittelen i sin hule hånd, da bilen hans stoppet rett før målpassering i semifinalen.

(Skjermdump: SVT 1)

Finale til begge

Med et godt gammeldags «kakk i ræva» fra Frøshaug, fikk Bryntesson liv i bilen igjen og kunne trille over målstreken med teamkompisen og sin særdeles viktige støttespiller og sponsor med på slep.

- ANNONSE -

– Jeg kunne ha kjørt forbi Thomas, men så at han sto helt stille. Det var bare snakk om 40 meter til mål, så da valgte jeg å gi ham en dytt. Dermed sikret vi oss finalebillett begge to, sier Ola Frøshaug til lokalavisa Smaalenenes Avis.

52-åringen fra Trøgstad var også tydelig på at det var dytten som hjalp Thomas, og at han selv hadde drivkraft til å kjøre selv over mål – selv om TV-bildene ga signaler på at Frøshaug skjøv Bryntesson hele veien med egen kraft over mål.

Selv kunne ikke den norsk-svenske unggutten gjøre annet enn å takke og bukke for hjelpen han fikk.

– Jeg er takknemlig for den handlingen Ola gjorde. Veldig bra tenkt. Jeg hadde nok klart å få start på bilen igjen, men det ville ha tatt tid. Nå fikk jeg den i gang igjen med en gang og sikret meg finaleplass, sier Thomas fornøyd til lokalavisa.

– Det er jo tross alt Thomas som skal vinne mesterskapet. Jeg har ikke en sjanse. Derfor var det viktig å hjelpe ham, smiler Frøshaug.

(Foto: Tony Welam/STCC)

Slik er noen av reaksjonene

Og nå hylles han på sosiale medier for manøveren han gjorde, blant annet på linken fra nettstedet Rallycross.no.

– Teamwork på skyhøyt nivå, fantastisk å se, skriver Per-Espen Løchen, Petter Solbergs PR-sjef, i kommentarfeltet.

– Det er derfor Team Verksted sponser en hedersmann som Ola Frøshaug. De gamle er eldst og de eldste vet hva som gjelder, skriver rallylegenden Runar Pedersen i samme kommentarfelt.

– Du er rå pappa! Snakk om teamspirit, skriver datteren Kristina Frøshaug.

(Foto: Tony Welam/STCC)

Ligger an til gull

Sportslig sett var det Ola Frøshaug som kom best ut av det av teamkameratene til slutt. 52-åringen kjørte nemlig inn til en ganske så fin-fin 3. plass i finalen – med raskeste rundetid attpåtil, mens teamkompis Bryntesson haltet seg i mål med flere punkterte hjul til en 4. plass i løpet.

- ANNONSE -

Ett løp gjenstår i RallyX Nordic. Thomas Bryntesson har et godt grep om gullmedaljen og ligger nå 23 poeng foran Oliver Solberg, som har 16 poeng ned til Alexander Hvaal på bronseplass.

– Det holder vel at jeg tar åtte-ni poeng i siste runde, men i motorsport kan alt skje. Det har vi sett i dag. Så jeg må komme meg i mål først. Men det ser lovende ut, sier Bryntesson til Smaalenenes Avis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here