– Hvorfor i all verden kjører han ikke en WRC-bil i år?

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Dette er Sebastien Loeb sine tanker om to av Norges mest profilerte bilsportutøvere.

Vi tok en nærmere prat med Sebastien Loeb for en uke tilbake for å høre litt om hvordan franskmannen trives rallycross-miljøet, et drøyt år etter at han skiftet beite.

Fasiten så langt er én enkeltseier fra Latvia i fjor, og til sammen fem pallplasseringer. Med andre ord er det ingen like suveren Loeb vi ser i rallycrossen som vi så i ni år på rad i rally-VM.

– Ja, posisjonene er switchet om nå. Men det varer nok ikke så lenge, sier Sebastien Loeb med glimt i øyet til Parc Fermé, på spørsmål om hvordan det er å konkurrere mot Petter Solberg igjen.

LES OGSÅ: Legger ned tusenvis av kilometer for rallycrossdrømmen
LES OGSÅ: 
Nordisk dominans i Belgia – årets første pallplass for Petter

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

For det var Petter som til å begynne med var Loebs største konkurrent i WRC, men etter det norske VM-gullet i 2003 var det franskmannen som dominerte.

- ANNONSE -

Og de siste årene er det nettopp fornavnet «Sebastien» som har herjet, nå ved navn Ogier. Fram til i år, for franskmannen ser ut til å ha fått det vesentlig tøffere med nye WRC-bilene og sterkere utfordrere i rally-VM.

LES OGSÅ: Seks klassiske bortforklaringer du hører i rallycross-depotet
LES OGSÅ: Disse rallycrossbanene fikk vi aldri sett på VM-kalenderen

Men Sebastien Loeb savner spesielt én fører i VM i år. Andreas Mikkelsen.

– Jeg forstår overhodet ikke hvorfor han ikke kjører en WRC-bil i år. Han var jo den nest beste sjåføren i fjor. Men han finner seg nok et sete, men om det skjer i år vet jeg ikke, sier franskmannen.

Intervjuet ble gjort på oppdrag for Red Bull Norway. Mer om Loebs tanker om konkurransen mot Petter, og hva Loeb tenker om årets WRC, kan du lese her!