Her er Olivers tanker om sin utrolige Supercars-mulighet

Skjermdump: NRK
Skjermdump: NRK

Uansett hvor heftig det er å kjøre Supercars, så gleder Oliver Solberg til å komme seg bak rattet på en R2-rallybil igjen.

Høres merkelig ut, gjør det ikke? En 15-åring som får lov til å kjøre en Supercars-klasset rallycrossbil, og likevel ser frem til en bil med bare en tredel av hestekreftene og tohjulsdrift.

Men først og fremst er Oliver Solberg lykkelig over enhver mulighet han får med å konkurrere i motorsport på høyt nivå.

– Jeg er bare kjempeglad for å ha fått denne muligheten. Dette her er dritkult, innrømmer 15-årigen overfor Parc Fermé, og legger ikke skjul på at han føler seg som plommen i egget av å være «sønn til faren sin».

Pappa Petter Solberg hadde neppe planlagt at sønnen skulle få bruk for DS3en han tok to VM-gull i rallycross med. Oliver har tidligere sagt at det er rally som gjelder, noe den latviske lisensen har gitt ham muligheter til i rekordung alder.

Og kreativt nok var det Olivers iver selv som også skaffet ham den nødvendige lisensen og de nødvendige tillatelsene til å kjøre en klasse man i utgangspunktet ikke får kjøre før man nærmer seg førerkortalder.

– ANNONSE –

LES OGSÅ: Jacob (15) og Oliver (15) tar over rallyarven fra fatter’n

Sammenlikner med spill

Men nå, nå skal altså neste generasjon Solberg prøve seg i det relativt høye nivået som er i det nordiske mesterskapet. Og det skal etter sigende ikke være noe problem å håndtere doningen.

– Å kjøre Supercar er lettere enn folk tror, ettersom det er så mye hestekrefter rundt bilen. Men man må ha full konsentrasjon. Egentlig er det veldig likt det nye spillet DiRT 4, men ikke helt likt DiRT Rally, sier Solberg.

Du skal heller ikke trenge å reise altfor langt for å være vitne til Solbergs debut. Sesongåpningen i RallyX Nordic kjøres igang på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien.

Tidligere denne uken var det pressekjøring med Oliver på samme banelanlegg, og hele reportasjen NRK kan du se her. 

LES OGSÅ: Her er vårt førsteinntrykk av årets store bilspillnyhet

– Alt skjer så fort

Oliver konstaterer overfor Parc Fermé at overgangen fra crosskartkjøringen til større biler ikke har vært altfor stor.

– Overgangen fra crosskart til rally var ikke så stor utenom at rallybilen var framhjulstrekk, men utover det var det ganske likt. Og fra rally til rallycross var heller ikke så stor utenom akselerasjonen, men toppfarten er ganske lik, mener han.

– Hvordan var det å akselerere med en Supercar for første gang?

– Jeg dro min første launch i Belgia i februar, og det var jo bare helt sjukt så fort det akselererer.

– Har du noe kontroll, og rekker du å tenke noe?

– Å ha kontroll – ja, men å tenke – nei. Alt skjer så veldig fort, flirer 15-åringen. 

– Du blir ikke fristet til å drive med rallycross i stedet da?

– Nei. Rally er fortsatt kulere. Det gir et helt annen kick i kroppen, et kick som er ubeskrivelig.

– Så det blir ikke kjedelig å kjøre en R2 i rally igjen?

– Nei, ikke kjedelig, men det kommer til å gå mye saktere da. Men det er det som er planen også, for dette kan gjøre rallykjøringen lettere, sier Solberg junior.

LES OGSÅ: 15-åringene tok latvisk rallysport med storm

Pappa gleder seg

NRK var tidlig ute med å omtale denne smått utrolige utviklingen i Olivers karriere. Og pappa Petter syns ting skjedde brått og plutselig, men han vil ikke stå i veien for Olivers drømmer, og heller hjelpe ham på veien.

– Han prøvde bilen litt i Belgia og kjørte veldig bra. Derfor sa jeg bare for moro skyld at «hvis du ordner en lisens, så skal du få kjøre». Så kom han en uke etterpå og sa at han hadde ordnet lisens.

– Tenk deg den lille fjotten der med 600 hestekrefter under rumpa. Det blir moro å se, sier en lattermild Petter Solberg til NRK.

Vil gjerne kjempe om seier

Hvordan går det så rent sportslig med Oliver? Førerne har internasjonal erfaring og de beste bilene er topp moderne bygd. Det er ikke bare-bare å hamle opp med toppen i det nordiske mesterskapet, men Oliver har gjerne vinnerambisjoner i sitt aller første løp.

– Det er vanskelig å si før jeg har målt meg med de andre. Men jeg og teamet skal gjør det beste vi kan for å fighte om seieren, sier han.

Annonse