Her er banen som skal overta de britiske rallycrosstradisjonene

Grafikk: Apple Maps/Simen Næss Hagen
Grafikk: Apple Maps/Simen Næss Hagen

Nok en rallycross-bane på et gigantisk racinganlegg har sett dagens lys.

I helgen ble det markert et 50-årsjubileum for den internasjonale rallycrossen, samtidig som man vinket farvel til Lydden Hill i VM-sammenheng.

Fordi rallycrossen vokser seg ut av de relativt sett små anleggene som rallycrossen er tuftet på i europeisk sammenheng, konstrueres det flere og flere nye rallycrossbaner rundt større fasiliteter som allerede eksisterer i internasjonal Formel 1- og racing-sammenheng.

LES OGSÅ: Rallycross-VM til ny, legendarisk F1-bane i 2018

Denne gangen flyttes rallycrossen til Silverstone, banen som er mest kjent for sine tradisjonsrike Formel 1-løp gjennom flere tiår. På et banekart Parc Fermé har fått tilgang til, kan du se layouten som ble presentert tirsdag, hvor vi har tegnet på banen fra et allerede eksisterende kart over Silverstone.

#moody #wing #rallycross #worldrallycrosscourse #waiting #photographerslife #iphone @fiaworldrx

Et innlegg delt av James Rudd (@towcesternews)

– ANNONSE –

– Det har alltid vært et ønske fra oss i IMG å skape en festivalhelg i stor skala med en VM-runde i sentrum, og vi er svært fornøyde og takknemlige for at Silverstone deler disse tankene med oss. Dette skjer i en spesiell tid for rallycrossen der den nå feirer sitt 50-årsjubileum, ved at sporten fortsetter å vokse i en voldsom fart, sa IMG-sjef Paul Bellamy til Parc Fermé før den siste runden på Lydden Hill.

Det er inne i den såkalte Stowe-traseen på Silverstone at den nye rallycrossbanen er konstruert, og foruten et provisorisk hopp på den første grustraseen, så har banen en relativt flat karakter.

Gledelig er det nok for mange, ut ifra tegningene vi har sett, at denne banen har lengre sløyfer med grus enn hva vi ser ved flere baner, og uten at vi har konkrete tall liggende, så ser det ut til å være minimum 50 prosent med grus på denne rallycrossbanen.

Banen er, basert på slurvete øyemål, drøye kilometeren lang, har ni svinger pluss to svinger i alternativsporet like før mål.

Dermed er grunnlaget for den britiske VM-runden i rallycross lagt for 2018.

LES OGSÅ: Et rallycrossikon legger på røret – 50 år etter den spede start