Ingen av Hansen-brødrene er sikret Peugeot-kontrakt

DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Kun Sebastien Loeb er foreløpig signert for det franske rallycrossteamet.

Franskmannen er utvilsomt ett av de heteste motorsportnavnene på kloden på tvers av grener. Om fire dager stiller han til start i prestisjefylte Rally Dakar, og han rekker å gjøre unna både Rally Mexico og Rally Korsika i WRC for Citroën før VM-sesongen i rallycross begynner for fullt.

Men enn så lenge har ikke Loeb noen fast makker i Peugeot-teamet for neste år. Fram til i år har teamet primært vært drevet av teamet rundt rallycrosslegenden Kenneth Hansen, og i EM og VM de siste årene har hans to sønner Timmy og Kevin vært faste innslag i teamet.

Utfordrer Volkswagen

Nytt av året er at hovedsatsingen til Peugeot i rallycross er flyttet over til Peugeot Sport i samarbeid med Sebastien Loeb Racing. Og det har ikke vært noen automatikk her at Hansen-brødrene har fått fornyet tillit.

– Når har vi tatt grep, og målet vårt er å vinne VM, sier Peugeot Sport-sjef Bruno Famin til Autosport på spørsmål om hva Peugeot tar for seg etter den tøffe konkurransen fra Volkswagen dette året.

I samme åndedrag legger han til at «vi har vært veldig fornøyde med Hansen-brødrene», selv om det kommer ram at ingenting er signert fra disse to riktig enda.

- ANNONSE -

Derfor skifter Peugeot disiplin

Peugeot Sport går enda tøffere inn i VM først og fremst for å stålsette seg i et miljø som jobber mot en elektrisk framtid. Dette da på bekostning av Peugeots Dakar-satsing.

– Vi har valgt å skifte disiplin samtidig som vi endrer på vår kommunikasjon utad, og det gjør vi ved gå mer over til elektrisk rallycross. Det er målet for 2020, og for å få til dette effektivt så må vi involvere oss mer i rallycross og være helt klare når teknologien forandrer seg, sier Famin videre.

Han utelukker heller ikke at Kenneth Hansen fortsatt er med på laget, selv om driften nå er sendt 100 prosent over til Peugeot Sport. Hansen har heller ikke besvart Parc Fermés henvendelser om hvordan de forbereder seg for denne sesongen.

LES OGSÅ: Fransk talent degraderes i Citroën – Loeb klar for WRC
LES OGSÅ: Loeb frykter for Peugeots RX-framtid etter VW-dominansen