Gjorde store livsstilsendringer for å bli en bedre rallycrossfører

DEL
Espen Isaksætre.
Espen Isaksætre. (Foto: Simen Næss Hagen)

17 kilo lettere og mer sulten enn noen gang på suksess bak rattet. Espen Isaksætre (24) tar sin internasjonale rallycrosskarriere fullt på alvor.

For nå kan han nettopp kalle karrieren sin for internasjonal. Etter flere år med NM-satsing og NM-gull og sporadiske deltakelser i europamesterskapet i Super1600-klassen, skal Espen Isaksætre fra Flisa nå gå «all in» i kampen om – kanskje – et EM-gull. 2018 blir året hvor han kjører full EM-sesong, som åpner i Barcelona denne helgen.

Det har ingen nordmann klart siden Andreas Bakkerud i 2012, og Isaksætres klubbkamerat Mats Lysen tok også denne EM-tittelen hjem i 2009 (daværende Divisjon 1A, journ.anm).

– Jeg tror jeg har farten inne. Men du må jo ha trua sjøl. Samtidig skulle jeg gjerne hatt mer kjøretrening, for du får jo aldri kjørt nok, sier Isaksætre til Parc Fermé.

Espen (23) sin nye vinnerdoning med en snert av Martin Schanche

Gått ned 17 kilo

Men der han ikke har fått trent bak rattet, så har han kompensert med fysisk trening og en større livsstilsendring siden han sluttet på videregående skole. 10 treningsøkter i uka og et større fokus på kostholdet har gjort ham 17 kilo mindre enn utgangspunktet.

- ANNONSE -

– Ja, jeg var jo litt «drug», får man si. Første løpet jeg kjørte på Höljes så var jeg sliten og tørr i munnen etter fire minutter ute på banen. Så jeg merker jo effekten av å være i bedre form, sier 24-åringen, som har en tredjeplass fra Lånke (2014) og andreplass fra Höljes (2016) som karrierebeste.

Utgangspunktet er det ikke noe å si på. Han har vært aktiv i både fotball og skiskyting, og var i god form i tenårene. Men så er det noe med det når man flytter for seg selv og starter en ny epoke i livet med andre interesserer og utfordringer.

– Første gang jeg tok ordentlig «tak» var for tre år siden. Da var jeg med Fredrik Brenna-Lund. Jeg hadde en trener på videregående som også er ganske lik han, så man visste hva man gikk til. Men det ble en «dau-periode» i fjor hvor jeg gikk litt opp igjen i kilo, men jeg har tatt et nytt bra tak siden sesongslutten i fjor, sier Isaksætre.

Espen Isaksætre fra Höljes i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fast jobb som trafikklærer

Han kan gjerne stå opp om morgnen og trene før han drar på skolen. Han har studert trafikklærerutdanningen i Stjørdal og leverer siste eksamen denne våren. Fast jobb har han allerede fått.

– Ja, jeg hadde faktisk fire jobbtilbud. Så jeg er utrolig glad for å ha fått en jobb nå med en gang jeg er ferdig på «sku’urn», sier solungen, som begynner i fast jobb på en trafikkskole i Elverum til sommeren.

Sjekk de nye Fiestaene som skal erobre VM med «lavbudsjett»

Men det trenes altså så mye som to ganger om dagen, så lenge han får sine 10 økter i uka.

– Men vi spiller volleyball på skolen, og da noterer jeg også det som en økt, skal sies, innrømmer Espen.

Han merker at lysten til å trene er større. Han er merkbart bedre i form og har erfart at det gir utslag bak rattet. Derfor er han mer motivert enn noen sinne til å holde dette gående, i kampen om å bli Europas beste rallycrossfører med framhjulsdreven bil.

– Også når man er med på Team Norway junior-samlingene, så vil man ikke være dårligst heller, konkluderer han.

- ANNONSE -