Gigasatsing i internasjonal rallycross for 19-årige Sondre

DEL
Sondre Evjens RX Lites-bil for 2018-sesongen. (Foto: SERX)

Og er han riktig heldig så blir det en Supercar-debut tidlig på høsten.

Han ble beste norske med 8. plass sammenlagt i RX2-serien i fjor. For Sondre Evjen er ikke dette godt nok, for han sikter enda høyere i sin voksende rallycrosskarriere.

Og 2018 blir meget innholdsrikt for 19-åring fra Ål i Hallingdal.

Vil kjempe om enkeltseire

Med full internasjonal RX2-serie, i tillegg til full satsing i RallyX Nordic, og attpåtil vinterserien RX2 on Ice, så blir det mange mil bak rattet dette året for Evjen.

– Målet er å komme på pallen totalt i alle tre seriene, og være med å kjempe om seier i alle løp. Vinterserien i år kommer til å bli steintøff med mange store navn som skal kjøre, og det blir veldig spennende å se hvem som kommer til sommerne, sier Evjen til Parc Fermé.

Selv om han nøkternt nok har pallen som sitt sammenlagtmål, så står det ikke på vinnerambisjonene. Totalt 17 løp fordelt på de tre nevnte seriene skal Evjen kjøre i år.

- ANNONSE -

– Har vi dagen, så er seier innenfor rekkevidde på samtlige løp vi stiller i, sier Evjen, som har én internasjonal seier fra før.

Planlegger Supercar i Latvia

Den kom i latviske Bikernieki i 2016, og det er nettopp på denne banen Evjen kan få sitt store høydepunkt i år dersom han er riktig heldig.

– Om alt går etter planen, så skal vi kjøre Supercar i Riga. Men her er ikke alt bestemt enda, sier hallingdølen.

Sondre Evjen. (Foto: Tony Welam)

Han lærte mye i 2017, og følte han startet på mange måter startet fra «scratch» igjen. I tillegg hjelper det med erfaringen å ha nok en sesong bak seg.

– Jeg har fått en litt annen ro når jeg ligger bak. Startene i år har generelt vært for dårlig, så jeg har blitt nødt til å kjøre meg litt opp i feltet underveis uten å risikere for mye, sier 19-åringen.

LES OGSÅ: Her er løpene hvor RX2 skal samkjøre med Rallycross-VM
LES OGSÅ: Sølvet røk for Solberg da lagkameraten satte nok en VM-rekord