Ford ute av rallycross – Bakkerud på bar bakke neste år

Nordmannen mister setet sitt og vet ikke hva han gjør i rallycrossirkuset neste år.

Det kommer fram i en pressemelding onsdag ettermiddag. Ford trekker seg fra samarbeidet med Hoonigan Racing Division, noe som innebærer at Andreas Bakkerud ikke får noen kontrakt for neste år.

– Dette er en utrolig tøff dag for meg, og den hardeste så langt i min karriere, sier Andreas Bakkerud i en pressemelding.

Det har ikke lyktes Parc Fermé å få en kommentar fra Bakkerud riktig enda.

Uansett betyr det at VM-finalen i Sør-Afrika om en drøy måned blir det siste løpet for Bakkerud i hans nåværende samarbeid med Ford og den amerikanske stjernen Ken Block. Bergenseren er klar på at han ikke går under jorden etter onsdagens nedslående beskjed.

– ANNONSE –

Ser fremover

– Nå må vi bare ta tak, og sammen med mine #BakkerudBLUE-partnere, supportere og alle rundt meg skal vi se fremover, og jobbe knallhardt mot det som alltid har vært mitt mål – en VM-tittel i rallycross. Jeg skal også gjøre mitt ytterste for å avslutte dette eventyret på best mulig måte, og sette et verdig punktum med to spennende event i Sør-Afrika i November nemlig årets WorldRX-finale runde i Cape Town og Gymkhana Grid i Johannesburg, avslutter Bakkerud i pressemeldingen.

Denne nyheten skaper dermed spenning i hvordan rokeringene blir på bil og team også neste år. Både Peugeot og Audi har varslet at de vurderer sin rallycross-framtid, selv om kilder til Parc Fermé har fortalt at Audi satser på å bygge nye biler igjen til tross for det ligger i kortene at fabrikken trekker sin støtte for neste år.

Ford skal fortsette å samarbeide med Block, men ikke i forbindelse med Hoonigan-prosjektet. Den blå ovalen vil fremdeles produsere Gymkhana-videoene og annet digitalt innhold med Block som en global ambassadør, kommer det fram i pressemelding.

Block hyller bergenseren

Block kan fortelle at de ikke ser poenget i å legge mer penger i rallycross enn de gjør på nåværende tidspunkt.

– Flere deler av sporten har tatt helt av med tanke på framtiden, så det å spytte mer penger inn i utviklingen av en ny bil for å kjempe om VM-tittelen henger ikke på greip akkurat nå. Det er skuffende, men det er slik økonomien i motorsporten blir noen ganger, sier Block, som samtidig vil hylle sin norske lagkamerat de siste to årene:

– Andreas har lagt ned en kjempeinnsats for å ta hjem en tittel for oss. Han er en av de mest talentfulle utøverne jeg noen sinne har jobbet med, og jeg føler meg beæret for å ha kunnet ha ham som min lagkamerat. Jeg er helt trygg på at han kommer til å bli plukket opp av ett av de andre teamene i VM-depotet. Jeg gleder meg til å overbringe en flaske champagne når han til slutt tar hjem en VM-tittel til ham selv, sier Block.

Parc Fermé kommer tilbake med mer…