Fire nordmenn prøver seg i britisk rallycross-serie

DEL
Foto: jambox998/Flickr
Foto: jambox998/Flickr

Merkecup på de britiske øyer blir en ny, populær inngangsport til rallycrossen for nordmenn.

Det er serien Swift Sport Rallycross Championship det er snakk om, hvor det kjøres med en standard 1,6-liters Suzuki Swift, produsert mellom 2006 og 2011.

Det britiske rallycrossmesterskapet melder nå om hele fire nordmenn som tar turen over nordsjøen for å konkurrere i det som blir en litt billigere inngangsport til rallycrosskjøring, men samtidig med høyt konkurransenivå i Storbritannia.

LES OGSÅ: Det britiske mesterskapet tiltrekker seg flere nordmenn

Førerne det er snakk om, er Ole Henry Steinsholt, Christoffer Lia, Ada Marie Hvaal og og Martin Kjær, som alle stiller til start i sesongåpningen på Croft førstkommende helg. Primus motor for mesterskapet er Peter Gwynne Motorsport, som sørger for at alle bilene er helt like.

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

- ANNONSE -

– Jeg ser virkelig fram til å ta del i dette mesterskapet som en forberedelse til det norskem esterskapet. En utmerket mulighet til å tjuvstarte sesongen, få internasjonal erfaring og kjenne på nivået i utlandet, sier Larvik-jenta Ada Marie Hvaal til mesterskapets nettside.

Martin Kjær, også fra Larvik, er spent på å prøve seg i en merkecup hvor alle stiller på like vilkår.

– Bilene er identiske i oppsett som gir like vilkår for førerne. Jeg forventer derfor tøff konkurranse fra de britiske førerne, og ser også fram til faire og tette kamper på Croft-banen, sier han.

LES OGSÅ: Lad opp til VM-sesongen med en fantastisk 2016-recap

Foto: rallycrossbrx.com Foto: rallycrossbrx.com

Christoffer Lia, som ble bronsevinner i klasse 1 i Norge i fjor, ser også på Swift-mesterskapet som en perfekt mulighet for nye erfaringer i karrieren. Lia har gått gradene i crosskart som tenåring, før han de siste årene har kjørt Opel Corsa S1600.

– Jeg kjører dette løpet mest for gøy, i og med at jeg ikke skal kjøre NM i år. Det er jo også alltid lærerikt å kjøre et nytt mesterskap i et nytt land, sier Lia til Parc Fermé.

Yngstemann av alle, Ole Henry Steinsholt, kommer også fra crosskart. Han var den første nordmannen som annonserte at han skulle konkurrere i dette mesterskapet, og 14-åringen ser frem til å konkurrere i en ordinær bil.

– Å kjøre i dette mesterskapet er en perfekt måte å få internasjonal erfaring på. Det blir selvfølgelig en ny erfaring å kjøre en høyrestyrt bil også. Alt dette vil forhåpentligvis utvikle meg som sjåfør og gi meg et godt grunnlag til jeg blir 16 år og kan kjøre i Norge, sa Steinsholt i forbindelse med lanseringen av Swift-kjøringen.

LES OGSÅ: Førere ønsker elbilen velkommen til rallycrossen

- ANNONSE -