Espen med i seierskampen – føler han har enda mer å hente

DEL
Espen Isaksætre kjører godt i EM-runden i Spania. (Foto: Simen Næss Hagen)

Etter tre av fire omganger har Espen Isaksætre bekreftet formen bak rattet. De andre nordmennene med tohjulstrekk sliter mer.

I sin Peugeot 208 har Isaksætre virkelig utfordret forhåndsfavoritt Artis Baumanis, men da han ikke ville ta noen store sjanser i lørdagens siste omgang, så ble også tidstapet stort.

10. tiden i Q3 dekker over to sterke prestasjoner, først med en fjerdetid som ble fulgt opp med en bestetid og midlertidig ledelse.

– Jeg føler jeg har hatt god kontroll på bilen. Jeg har liksom ikke gjort de store endringene, sier Isaksætre til Parc Fermé.

Espen Isaksætre.
Espen Isaksætre. (Foto: Simen Næss Hagen)

Han er rimelig fornøyd med sin egen innsats og føler han ikke kunne gjort noe annerledes i tredjeomgangen hvor han tapte et større forsprang til Baumanis. Egentlig har han prestert noe bedre enn forventet, selv om han tidligere har bevist at han er å regne i toppen i EM.

– Egentlig var jeg jo fornøyd med fjerdetiden i første omgang. Også hørte jeg at jeg hadde vunnet andre omgang – da skreik jeg bra inne i bilen altså. Vi vil jo selvfølgelig vinne, men kommer vi til finale i det hele tatt, så må vi være kjempefornøyde. Det er viktig å plukke poeng jevnt og trutt, sier 24-åringen fra Flisa i Hedmark.

- ANNONSE -

Disse gutta har overrasket alle – og seg selv – i EM-klassen

– Som grønnsåpe

Han har mer å hente og er ikke spesielt begeistret over de ufyselige værforholdene som har preget lørdagen. Derfor er han trygg på seg selv og bilen.

– Jeg har mer å lære med bilen for å kunne bruke den enda mer som et hjelpemiddel. Og jeg har aldri kjørt på så vanskelig føre før. Det er så glatt, det er som å skli på grønnsåpe, sier han.

Marius Bermingrud viser tegn til god kjøring, men får ikke tidene til å stemme med egen følelse. (Foto: Simen Næss Hagen)

Marius Bermingrud er en som virkelig har fått kjenne på de vanskelige førerforholdene. Han har kjørt feilfritt og viser til tider ute på banen at han henger på med greit tempo. Men tidene stemmer ikke med følelsen, og Bermingrud ligger tynt an med tanke på semifinaleplass.

– Det har vært utrolig krevende, og rundetidene varierer uten at jeg skjønner hva jeg gjør annerledes, sier en rådvill Bermingrud.

Isaksætre har følgende tips å komme med til sin norske følgesvenn i klassen.

– Man har ingenting å tape når man kjører her. Man må kjøre klokt bare. Det er så vanskelig føre, sier Isaksætre.

Lars Christian Rosland måtte bryte første omgang med brann i motorrommet. Heldigvis kunne han fortsette. (Foto: Simen Næss Hagen)

Bilen tok fyr

Super1600-klassens trejde nordmann, Lars Christian Rosland, fikk en tøff start på dagen med en oljekjøler som tok fyr. Sensasjonelt nok kunne han fortsette de kommende omgangene, med en varm motor uten særlig til oljekjøling.

Han ligger på en 21. plass og har relativt få muligheter til å kunne ta seg til en semifinale.

– Ja, den er nok kjørt nå. Men vi kommer tilbake til start i morgen og kjører siste omgangen. Jeg er glad for at jeg kunne fortsette løpet da bilen tok fyr. Det har gått greit å kjøre, men jeg trenger en ny kjøler, sier Rosland.

- ANNONSE -