Espen er tilbake i europamesterskapet – bruker helgens NM-runde som oppvarming

Et hittil rolig år skal snart utvikle seg til det som Espen Isaksætre håper blir et maraton av billøp.

Publisert

Planene som å kjøre EM-runden på Spa-Francorchamps brast i dårlig tid kombinert med biler og opplegg som aldri lot seg fullføre 100 prosent. Men nå, få uker før «The Magic Weekend» braker løs i svenske Höljes, så har den tidligere doble norgemesteren Espen Isaksætre fått på plass bil, mannskap, og ikke minst seg sjøl til å være tilbake i EM-eliten i Super 1600-klassen.

Espen Isaksætre, her fra Frankrike i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Og han tar den litt vel sene sesongstarten på ramme alvor.

– Vi gleder oss helt vilt, og det var virkelig dette vi så fram til da sesongen har blitt litt amputert. Et drømmeresultat ville vært magisk. Derfor blir det hardtrening fremover, både med kjøring av bilen, gokart, simulatorkjøring og fysisk trening, sier Isaksætre til Parc Fermé.

Nevø stiller opp med simulator

25-åringen fra Åsnes i Hedmark har tidligere ikke klart å sette sammen en god nok sesong til å kjempe om en medalje. Og finaleseieren i et løp mangler, selv om han har vært farlig nær flere ganger.

Deriblant i Höljes i 2016, hvor han dominerte i kvalikomgangene, tok semifinaleseieren og endte på en knepen andreplass i finalen - med andre ord kun ett poeng unna full pott. Og ettersom Höljes nå finnes på de seneste DiRT-spillene til PC og Playstation, så gjør han seg så godt forberedt som mulig også via skjermen.

– Nevøen min, Sebastian (8), har en simulator som jeg låner av ham. Mens jeg kjører, så sitter han og skriver opp tider. Han låner den bort med glede, for han var rimelig gira på at vi skulle få kjørt Höljes i år, sier Isaksætre, og retter stor takknemlighet til støtten og entusiasmen han får fra familien.

Første test av sin Peugeot 208 skjer under NM-runden på Dokka til helgen. Selv om han ikke har kjørt på en stund, så er farten til Isaksætre å regne med i toppen sammen med de andre friskusene i Supernasjonal klasse 1.

Drømmer om «A-finalen»

Espen Isaksætre. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Så bærer det altså til Höljes i starten av juli, som for Isaksætre blir som en hjemmebane, også geografisk sett, sa Höljesbanen ikke ligger mer enn en drøy time-halvannen fra hans bosted på Flisa.

Og Isaksætre er av den gamle skolen. Han drømmer om «A-finale», selv om internasjonal rallycross siden 2013 har erstattet A- og B-finaler med semifinaler og finaler.

– Det hadde vært veldig morsomt med en A-finale. Og i en A-finale kan alt skje, så det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, med tanke på at jeg ikke har kjørt på en liten stund. Samtidig har jeg ikke noe å kjøre for i mesterskapet, så jeg er på ingen måte noen trussel der, sier Isaksætre.

Håper på mer EM

Det er Ole Henry Steinsholt og Marius Bermingrud som har meldt seg på permanent i Super 1600 blant de norske utøverne. I tillegg har Guro Majormoen slengt seg på løp for løp, og er også på plass i Höljes.

Isaksætre håper også at han kan ta del i enda flere EM-løp framover nå som sesongen får en kickstart litt forsinket.

– Foreløpig er det litt usikkert enda, men vi håper å få kjørt noen flere løp i EM år, som vel er Frankrike, Latvia og Tyskland som er igjen, sier han.