EM er historie – bakhjulstrekkerne skal få egen klasse i RallyX Nordic


DEL
Rallycross-VM: Höljes 2018. ©Parc Fermé/Simen Næss Hagen
(Foto: Simen Næss Hagen)

Neste helg skal Touringcar samkjøres med det nordiske mesterskapet, med planer om full serie fra neste år.

I fjor ble det kjent at klassen for bakhjulsdrevne biler, Touringcar-klassen, skal fases ut av europamesterskapet grunnet altfor skjev deltakelse og dominanse fra Norden og primært Norge.

Dermed ble det kjørt tre runder denne sesongen, med Höljes som finaleløp, der det nylig ble kjent at Fredrik Magnussen utropes til den siste europamester etter at Sivert Svardal ble utelukket på grunn av en positiv bensinprøve.

Sivert (18) mister EM-tittelen – bensinprøven fra Höljes var positiv

For at bilene ikke skal forfalle og bli verdiløse, er ideen nå at RallyX Nordic innlemmer en egen klasse for disse bilene. I forbindelse med runden på Nysumbanen i Danmark neste helg skal et prøveløp under klassen «Super Touring RXN» arrangeres med 10 biler til start. Touringcar er forøvrig kjent under Supernasjonal Klasse 2-reglementet i Norge, noe som også er grunnen til at det er et stort tilfang av nordmenn i denne klassen.

– Det er med stor glede at vi kan åpne opp en ny plattform for denne konkurransedyktige klassen. Å inkludere Super Touring RXN demonstrerer RallyX Nordics forpliktelse til å levere god bredde for rallycrossførerne med tanke på TV-tid i tillegg til at fansen får mer høykvalitets-racing for pengene, sier RallyX Nordic-manager Ian Davies i en pressemelding.

- ANNONSE -

Følgende førere er påmeldt under prøveløpet på Nysumbanen 11.-12. august:

5 – Per Magne Røyrås, Norge
8 – Jan-Emil Wilsberg, Norge
9 – Sivert Svardal, Norge
19 – Daniel Lundh, Sverige
22 – Veronica Salsten, Sverige
40 – Sebastian Høidalen, Norge
83 – Søren Hedlund, Sverige
88 – Ole Henry Steinsholt, Norge
93 – Tobias Daabak, Danmark
94 – Ole Morten Tangen, Norge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here