Ekström diskes fra finalen etter kollisjonen med Solberg


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Juryen har talt etter mer enn to timers møtevirksomhet.

Dermed plasseres Ekström sist i finalen og får dermed null poeng i finalen. Det betyr at Petter Solberg flyttes opp til femteplass og Johan Kristoffersson står som vinner.

Det betyr også at det blir en pallplassering til Andreas Bakkerud.

Finalen var ferdigkjørt like før kl 16.00, og det var først like etter klokken 18.00 at juryen kom med en avgjørelse etter at de på eget initiativ valgte å se på hendelsen som førte til at Petter Solberg stoppet i første sving.

Under kan du se hendelsen som førte til utelukkelsen av verdensmesteren fra 2016.

- ANNONSE -

Mattias Ekström har selv ikke vært tilgjengelig for kommentar, annet enn at han overfor NTB hevder at han selv ikke så Solberg i forbindelse med smellen og følgelig mente at han ikke hadde gjort noe galt.

Juryen kalte inn begge parter til hver sine forklaringer, i tillegg til at de analyserte videobevis fra både bilene og fra kameraene ute på banen, som grunnlag for sin beslutning.

Her smeller Solberg og Ekström i hverandre nok en gang

«Farlig manøver»

I avgjørelsen står det følgende:

«Bil nummer 5 (Mattias Ekström, journ.anm) respekterte ikke bil nummer 11 (Petter Solberg, journ.anm) på sin venstre side etter starten, noe som førte til en kollisjon av bil nummer 11.

Etter å ha sett videobevis og hørt fra begge deltakere, juryen har vurdert det dit at bil nummer kjørte til venstre og fikk kontakt med bil nummer 11 på sin venstre side. Bil nummer 5 fortsatte til venstre, noe som presset bil nummer 11 av banen og forårsaket ham en kollisjon med banemarkeringen i inngange på sving 1 og ble deretter stående.

Videre har juryen funnet dette å være en farlig manøver og står dermed til ansvar for hindringen av bil nummer 11.»

– Ingen seier for oss

På spørsmål om Petter Solberg er fornøyd med avgjørelsen, sier han følgende:

– Jeg er ikke fornøyd med at han får svart flagg. Men det er en rettferdig og ærlig avgjørelse. Det står at det er en farlig manøver, og vi har heller ikke lagt inn protest selv, konstaterer Solberg overfor Parc Fermé.

Samtidig er ikke dette måten han ønsker at teamet vinner løp på, med tanke på at Johan Kristoffersson da ble tildelt seieren og at Solberg selv rykker opp på andreplass i sammendraget bak den regjerende verdensmesteren.

- ANNONSE -

– Nei, dette er ikke noe vi ønsker å se på som en seier. Vi vil ikke vinne på denne måten, sier Solberg.

Parc Fermé har ikke lyktes i å få tak i Ekström da han ifølge informasjon vi har fått skal ha forlatt banen kort tid før avgjørelsen ble tatt. Men EKS-teamet kommer med følgende uttalelse i etterkant av avgjørelsen.

Peugeots sportssjef Kenneth Hansen syns avgjørelsen var helt riktig og kaller kjøringen til Ekström når vi møter ham i depotet på vei til intervjuet med Solberg.

– Altså, hvor skal Petter gjøre av seg? Han kan jo ikke slutte å eksistere. Det godt det skjer noe når det er slik usportslig kjøring. Det er bra at det blir slått ned på, sier Hansen til Parc Fermé.