EKS til Rallycross-VM likevel – ungarer skal kjøre full sesong


DEL

Det blir minst én Audi på startstreken i VM-sesongen neste år.

Nyheten kom søndag omtrent parallelt med at Abu Dhabi avduket banen som skal huse årets først VM-runde om en måned. 26-årige Krisztián Szabó har nemlig signert for det svenske Audi-teamet EKS for å kjøre full sesong. Det kunngjør han på sosiale medier samtidig som IMG har sendt ut en offisiell pressemelding på det.

EKS-eier og sjef Mattias Ekström annonserte i desember at de skulle trekke seg ut av Rallycross-VM i 2019. Når Parc Fermé spør Ekström om Szabos signering og hvorvidt det er en plan at del likevel stiller to biler i år, svarer Ekström på SMS at han er på ferie, og kommenterer ikke signeringen ytterligere.

Krisztian Szabo fra EM-runden i Frankrike, hvor han imponerte stort. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ifølge pressemeldingen forklarer imidlertid Szabo at Ekström ga seg med å kjøre nettopp for å kunne fokusere 100 prosent på rollen som teamsjef i EKS. Ungareren er ambisiøs og fast bestemt på at dette kan være hans mulighet til å kjempe om VM-gull.

– Det kommer til å bli annerledes i 2019 med et mye mer balansert mesterskap. Alle har en mye større sjanse, meg inkludert. Jeg har ett av de beste teamene og bilene bak meg. Jeg har riktig bakgrunn, et tidligere verdensmester-team og profesjonell støtte fra Mattias, så jeg føler meg godt forberedt, sier Szabo, som tok en sterk andreplass i EM-utgaven i Frankrike under sin Supercar-debut for samme team.

Påmeldingsfristen for VM gikk ut 1. mars, men i skrivende stund har både team, førere og IMG vært tilbakeholdende med nysigneringer og fullverdig startliste.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here