Dette har vært en av Petters beste menn siden 2010

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Bokstavelig talt også. Bli kjent med mekaniker og alt-mulig-mann Ole Johan Rustad.

I 2010 fikk han en telefon fra Petter Solberg. Da hadde han etablert sitt eget VM-team i rally. Ole Johan Rustad fra Rena i Hedmark ble tilbudt jobb i teamet til Petter.

Siden er det blitt oppturer og nedturer. Både i rallyskogen og på rallycrossbanen.

Nytt mål er nådd

Men de siste årene har på mange måter vært store oppturer. Sammen har de, sammen med resten av teamet til Petter, tatt to VM-titler i rallycross. Og nå senest har de fått landet en superekslusiv avtale med Volkswagen Motorsport om driften av to tidligere vinnerbiler fra Volkswagen – Polo R WRC, som nå er blitt til Polo GTI WRX.

– Jeg sa det til Petter her, at dette er noe vi har jobba for, og et nytt mål vi har oppnådd. Vi hadde kanskje ikke like troen etter at vi begynte med dette i 2013, sier Ole Johan Rustad til Parc Fermé.

Mange husker Petters første sesong i rallycross. 2013 ble et vanskelig år. Ny bil, bråbygd i hui og hast. Det skulle bli starten på en hektisk tilværelse hos teamet til Petter. Det tok et år før den første seieren kom. Men så ble det VM-tittel med på kjøpet i samme sleng i årene som kom. Faktisk to på rad.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Vinnerbilene fra WRC er gjort om til rallycrossbiler

Kansellerte bryllupsreisen

Men Rustad brenner virkelig for å hjelpe det som er blitt en av hans aller nærmeste venner, mot suksess på banen.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

– Er det en jeg kan gi lommeboka mi til, så er det Ole Johan, sier Petter Solberg om sin lengstværende ansettelse, og også mannen han var forlover til da Ole Johan giftet seg med sin Carina.

Men bryllupsreisen ble det ikke noe av. Da Petter trengte ny rallycrossbil, så det krevde det sitt av mannskap. Da måtte faktisk familien i andre rekke. Heldigvis for Rustad er familien brennende interessert i motorsport, og både kone og døtrene syns det er stas det pappa er med på.

– Jeg måtte faktisk kansellere bryllupsreisen da det begynte å bli dårlig tid med å få stand bilen til Petter. Det sier litt om Carina, sier Rustad, som vil sende varme tanker hjem til familien på Brandval.

LES OGSÅ: Denne mannen topper all statistikk i Rallycross-VM

Lært mye av Volkswagen

Det har betalt seg. De hjemme elsker å se mannen og Petter gjøre suksess når rallycrossen går direkte på TV. Og nå får de altså rendyrkede fabrikksbiler, sammensveiset med deres egne erfaringer.

– Vi har vært med å prege bilen, sammen med det Volkswagen har av vinnererfaring fra WRC. Vi har lært mye nytt og eksklusivt fra dem, og de har fått mye verdifull kunnskap fra oss også, sier Rustad.

Nytt av året blir hvem han skal jobbe for under løpene. For det blir ikke Petter, men i stedet teamets nye lagkamerat Johan Kristoffersson.

– Nei, i år er det blitt slik at jeg skal følge bilen til Johan. Det skal bli spennende, og jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste for at Johan skal gjøre det så bra som mulig.

- ANNONSE -

Lørdag og søndag får vi se hvem som markerer seg både hos PSRX-teamet, og ikke minst i hele rallycross-VM, da VM-sirkuset flagges igang i Spania.

LES OGSÅ: Nytt spill presenteres med Petter Solberg i hovedrollen