Dette er de første vinnerne så langt i Rallycross-NM

26.-27. mai 2018, Rallycross-NM: Momarken
(Foto: Simen Næss Hagen)

Varmt vær og hete dueller gjennom to lange dager på Momarken.

Årets NM-sesong i rallycross åpnet lørdag morgen med treningskjøring, men man rakk bare gjennomføre to omganger for samtlige klasser før Supernasjonal klasse 1 avsluttet lørdagens kjøring klokken 19.00 med sin tredje omgang.

Dermed måtte resten av tredje omgang fortsette tidlig søndag morgen før fjerde omgang og finaler ble kjørt som planlagt.

Rallycross-NM: Momarken 2018

Intet mindre enn 114 biler hadde funnet veien til Momarken travbane fordelt på de fire Supernasjonal-klassene i tillegg til juniorcupen og fem startende biler i Supercar-klassen. Blant annet juniorcupen hadde rekorddeltakelse med 21 biler, noe vi skal komme tilbake til i en egen omtale litt senere.

Men det var altså Supernasjonal-klassene som var hovedattraksjonen denne helgen, og vi kan oppsummere følgende i kronologisk rekkefølge etter hvem som var å finne i toppen.

– ANNONSE –

Knut Øystein Haaland. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kjørte seg opp fra B-finale og vant

I klasse 1, gjerne kjent som Super1600 i internasjonal sammenheng, skulle det bli dobbelt Larvik og det kanskje av det overraskende slaget. I sitt første løp i seniorklassen etter å ha kjørt junior i fjor, ble det en sterk andreplass til Helene Hvaal, datter av Even som har kjørt rallycross i mange år.

19-åringen ble kun slått av sin klubbkollega og lokale rival, Knut Øystein Haaland, som hadde kjørt seg opp til A-finale etter seier i B-finalen. Tredjeplassen gikk til Klasse 1-veteran Svein G. Nilsen.

26.-27. mai 2018, Rallycross-NM: Momarken
Fredrik Magnussen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Revansje etter EM-nedtur

For Hønefoss-gutten Fredrik Magnussen ble det en positiv helg på Momarken etter at han hadde slitt mye teknisk under EM-åpningen i Belgia for en uke siden. Det ble en tett finale i klasse 2, da kjent som Touringcar i utlandet, med kun 2,5 sekund mellom første og femtemann, mens Jan Emil Wilsberg måtte bryte finalen.

Magnussen kjørte inn til seier med et sekunds margin, foran Sivert Svardal og Kenneth Johansen. EM-kollega Daniel Holten endte bare på en femteplass i finalen, men plukket bra med poeng innledningsvis ved å lede etter omgangene, samtidig sette bestetid i fjerde omgang.

26.-27. mai 2018, Rallycross-NM: Momarken
Fredrik Ågedal. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fjorårets mester til topps

I klasse 3 så det meget lovende ut for Robin Slåttekjær med tre tellende heatseire innledningsvis som ga ham full pott før finalen. Her ble Grenland-føreren diskvalifisert før finalen ble kjørt i gang, og da var det i stedet norgesmesteren fra i fjor, Fredrik Ågedal fra Konsmo, som gikk til topps.

Her snek han seg over målstreken med kun drøye tre tidelers forsprang på Espen Kolstadbråten før det åpnet seg et gap ned til Thomas Hårberg på en trygg tredjeplass.

26.-27. mai 2018, Rallycross-NM: Momarken
Jonas Dalseth Jacobsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Nordnorsk triumf i klasse 4

I likhet med Fredrik Ågedal fortsatte også Jonas Dalseth Jacobsen der det slapp etter fjorårets NM-gull. Den 25 år gamle Harstad-gutten kjempet i en spennende BMW-trio bestående av Kim Åvar Meland og Hans Jøran Østreng, hvor Jacobsen dro det lengste strået med et halvt sekunds margin på Meland.

Men det ble bra med poeng på Østreng også, ettersom han var best av klasse 4-gutta etter innledende omganger, med tre ekstra poeng som følge av heatseier i den siste omgangen.

26.-27. mai 2018, Rallycross-NM: Momarken
Ole Henry Steinsholt. (Foto: Simen Næss Hagen)

Så er det verdt å nevne at det var Ole Henry Steinsholt som gikk til topps i juniorklassen foran Marius Karlstad og Steffen Hansen i A-finalen. Steinsholt har allerede markert seg som et stort talent ved å prestere godt i junior-rallycross i England, samt i crosskart her hjemme i Norge de siste årene.

I Supercar stilte få biler til start, men her var det Ole Kristian Temte som vant finalen foran Morten Stensrud og Tom Daniel Tånevik.

Samtlige resultater kan du finne her!