Derfor er Petter Solberg den ubestridte favoritten i Portugal


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Med statistikken på sin side, og en visshet om at bilen egentlig er meget konkurransedyktig, så bør de aller fleste se opp for Petter Solberg i årets andre VM-runde i rallycross.

Han har vunnet samtlige semi-finaler han har stilt opp i siden VM-starten, i 2014, han har fem enkeltheatseire herifra, og han har vunnet to av tre VM-løp (2014 og 2016) som er arrangert på Montalegre-banen helt nord i Portugal.

Og med farten vi fikk se fra åpningsrunden i Spania, så er det bare rett og rimelig å legge favorittstempelet over på Petter Solberg denne helgen.

Spørsmålet blir vel om den velkjente Spydeberg-ekspressen klarer å holde 110 prosent fokus denne helgen, vel vitende om at sønnen Oliver skal debutere i det nordiske mesterskapet med Petters egen gullbil fra 2014 og 2015.

Foto: FIAWorldRallycross.com
Foto: FIAWorldRallycross.com

– Montalégre-helgen blir spesiell på mer enn én måte. Ved siden av at Oliver debuterer med Supercar i Rally X Nordic i Grenland, skal jeg forsøke å gjøre mitt beste på en bane jeg liker godt, som viser seg i statistikken for de siste tre årene. Håpet og målet er at den gode trenden fortsetter. Vi har med mye positivt fra siste test før løpet, sier Petter Solberg i en pressemelding i forkant av løpet.

En av Solbergs tøffeste utfordrere blir imidlertid lagkamerat Johan Kristoffersson. PSRX Volkswagen Sweden-teamet fikk godt betalt for innsatsen i Spania, og leder team-mesterskapet sammen med Mattias Ekströms EKSRX med 40 poeng hver.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Her er Olivers tanker om sin utrolige Supercars-mulighet
LES OGSÅ: Se Oliver (15) herje med Supercars-test på Arvika-banen

Men om det skal kjempes med nebb og klør, så skal det i hvert fall ikke bli noen klinsj mellom teamkameratene.

– Vi har fått en fantastisk start på sesongen. Vi kom sent i gang, så å komme hjem fra Barcelona med ledelse i teammesterskapet var fantastisk. Med en sterk fører som Johan Kristoffersson ved siden av meg, er det den tittelen har vi siktet oss inn på denne sesongen, sier Petter Solberg, som har konstatert overfor Parc Fermé tidligere at det kun er Joker Lap som er eneste «fair-e» forbikjøringsforsøk framfor å havne i kontaktduell ute på banen.

Det er forøvrig flere tegn på at Petter Solberg kjenner seg meget komfortabel på Montalegre-banen. Det fikk vi allerede bevist i hans EM-debut i 2013. Selv med tjuvstart i finalen, hvor han ble tvunget til å ta alternativsporet to ganger, så havnet han like bak Mats Lysen på en andreplass, og farten Petter viste her ville definitivt gitt ham seier om han slapp jokerlapen en ekstra gang.

Og Montalegre-banen var forøvrig også stedet der Petter tok sin første av hittil ni totalseire i Rallycross-VM, og hans første på vei mot VM-gullet i 2014.

LES OGSÅ: Nytt spill presenteres med Petter Solberg i hovedrollen