Bryntesson innser at en VM-sjanse ligger langt i det fjerne

DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

I 2017 kjempet han om EM-gull. 2018 har vært en marerittsesong. Thomas Bryntesson kan sånn sett ikke gjøre annet enn å tenke på 2019.

Men først har han to oppdrag. Mens han har en teoretisk sjanse til å stjele det nordiske gullet fra Oliver Solberg på svenske Tierp i starten av oktober, så kan han avslutte en tung EM-sesong med stil i Latvia denne helgen.

EM i Supercars kjøres ved siden av VM-serien, og Bryntesson har kun én pallplass fra Höljes som beste resultat denne sesongen.

– Det har blitt et høyere tempo i EM, spesielt når man kommer med tidligere fabrikkbygde biler fra VM. I fjor hadde jeg det raskeste EM-tempoet i Höljes. I år har jeg også vært veldig rask, men hadde ikke sjans mot Cyril Raymond og Reinis Nitiss, sier Thomas Bryntesson til Parc Fermé.

Eldre VM-bil

Han kjører en noe eldre Ford Fiesta driftet av JC Raceteknik. Bilen er av det eldre slaget, selv om de har fått gjort noen oppgraderinger. Likevel legger han ikke skjul på at farta har økt betraktelig også i EM.

Uten at ting er spikret, er et nytt EM-forsøk neste år mest sannsynlig. Drømmen er selvfølgelig å kjøre med de aller største. Men han innser at mulighetene er få helt umiddelbart.

- ANNONSE -

– Det handler om både økonomi og at det også er mangel på ledige seter. Skal man kjøre VM, så må man få et tilbud. Det går ikke an å betale seg inn heller. Kanskje om man vinner lotto, småflirer 22-åringen.

Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fornøyd med farten

Sesongen åpnet katastrofalt med en null-poenger etter uheldige tekniske i Spania i april. Siden har det gått trådt, med unntak av andreplassen i Höljes, og fjerdeplassen fra Frankrike for to uker siden er også absolutt godkjent. Det er en teoretisk mulighet for bronse, men enn så lenge ser fjerdeplassen mest trygg ut.

– Jeg var langt nede etter Spania. Når jeg fikk det på avstand så ble jeg gira på å henge med å komme tilbake. Men det har vært så mye uflaks i år selv om jeg fartsmessig har klart å hevde meg, sier Bryntesson.

Bryntesson er ikke alene i EM-klassen denne helgen. Sondre Evjen gjør sin debut i Supercars, noe som det er knyttet ekstra stor spenning til. I tillegg stiller Ola Frøshaug, Anders Bråten og Kjetil Larsen opp som vanlig.

De realistiske sjansene for EM-gull røyk her, allerede i sesongåpningen i Spania. Flere tekniske problemer sørget for null poeng til norsk-svensken. (Foto: Simen Næss Hagen)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here