Suveren «Brynte» til topps – Krogstad tok sin første seier

DEL

Foto: Tony Welam/STCC Foto: Tony Welam/STCC

Thomas Bryntesson satte skapet på plass i Solvalla, og tok sin første Supercars-seier. Også Henrik Krogstad kunne strekke hendene i været for sin første seier.

Mens Oliver Solberg har tiltrukket segmest oppmerksomhet de to første rundene i RallyX Nordic, med 3. plass i Skien og seier i Arvika, så var det en annen norsk-svenske som viste seg fram i full mundur denne helgen.

Thomas Bryntesson har norsk mor og svensk far, representerer NMK Trøgstad og kjører med norsk flagg, og i RallyX Nordic- og STCC-runden ved travbanen på Solvalla utenfor Stockholm, så kunne ingen tukte Bryntesson. En god revansje etter at han havnet sist i semifinalen i den norske EM-runden for en uke siden.

– Deilig endelig å vinne. Spesielt etter nedturen på Hell forrige helg. Nå gleder jeg med til EM-runden på Höljes om to uker. Jeg håper selvfølgelig å vinne der også, selv om det sikkert ble enda tøffere å klare det, sier Bryntesson til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Nå er det ungguttene som herjer fullstendig i Supercars

- ANNONSE -

Foto: Tony Welam/STCC Foto: Tony Welam/STCC

Leder med 12 poeng

Han viste allerede på treningen at han kom til å bli en hard nøtt å knekke, og når det dro seg til med finaler så viste Bryntesson at han var den store favoritten. Da måtte det bare være at Oliver Solberg fikk tekniske problemer i semifinalen og tapte stort terreng til Bryntesson i sammendraget.

– Jeg fikk en kjempestart og tok ledelsen. Dessverre kom rødflagget, da det var en som tjuvstartet. Dermed ble det omstart og jeg kom bare ut som nummer tre. Heldigvis kjørte de to foran litt i hverandre og jeg smatt forbi. Siden da følte jeg at jeg hadde god kontroll, sier Bryntesson.

Nå leder han RallyX Nordic med 80 poeng, 12 poeng foran Oliver Solberg på sølvplass og 25 poeng foran Alexander Hvaal på bronseplass. En god trio på topp sett med norske øyne, med andre år.

LES OGSÅ: 15-åringen lekte i søla og vant den nordiske rallycrossrunden

Foto: Tony Welam/STCC Foto: Tony Welam/STCC

Krogstads første

Og det var ikke bare i toppklassen det skulle bli jubel med norsk flagg. I Lites-klassen tok Ålesund-gutten Henrik Krogstad karrierens første rallycrosseier på imponerende vis, spesielt etter en trøblete åpning på løpet. Men 19-åring ble raskt dus med banen, og da var det ingen som kunne stoppe ha.

– Det å ta min første rallycross seier her, midt i Stockholm foran 12 000 tilskuere og dette anlegget er bare helt fantastisk! Ubeskrivelig! Nå må vi bare fortsette å holde flyten for å kjempe om seier sammenlagt i serien, sier en fornøyd og ambisiøs Krogstad i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik markerer Simon (24) sin kristne tro på rallycrossbanen

– Jeg hadde ikke trodd dette etter alt styret i første kvalifisering, med tidsstraff og motorstopp. Banen passet meg bra og jeg fant flyten fort utover, legger han til.

- ANNONSE -