«Brynte» må belage seg på en sesong utenfor hele EM

DEL
Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Norsk-svensken erkjenner at han ikke vil kunne kjempe verken i EM eller VM i år.

Den sindige og sympatiske unggutten fra Töcksfors, med sterke røtter til Trøgstad i Østfold, har vært ett av stjerneskuddene av den yngre generasjonen med norsk lisens.

Fjoråret ble dog en liten nedtur etter det sterke EM-sølvet i debutsesongen i Supercar i 2017. Nå skriver vi 2019, og det blir etter alle solemerker ingen Thomas Bryntesson på startstreken i EM.

Sikter seg inn mot 2020

Så å si helt sikkert, ettersom fristen for å melde seg på hele serien har gått ut, og Bryntesson ikke har noe budsjett.

– Det meste tyder på at det blir et mellomår. Så får vi bare gi ekstra gass for neste sesong, sier Bryntesson til Värmlands Folkblad, som først omtalte saken.

Parc Fermé var i kontakt med Bryntesson onsdag, som ikke hadde særlig mer å tilføye vedrørende sin egen framtid.

- ANNONSE -

– Det er dårlig med nyheter fra meg. Det er ikke så mye mer nytt å avsløre, erkjenner Bryntesson overfor Parc Fermé.

Som de aller fleste er det altså budsjettutfordringer det går i. Og ikke minst hvilket team som har et ledig sete. Gitt at han holder et sportslig toppnivå, spesielt i EM, gjør han attraktiv for mange team.

Men ikke uten at han kan ha med seg penger inn selv. Og det er altså snakk om millionsummer, penger som er vanskelige for ham å oppdrive.

– Det er klart at vi hadde håpet på å kunne melde oss på en hel sesong. Men de mulighetene fantes ikke. Vi jobber videre, men ingenting er klart, sier Bryntesson videre, og hinter til at en serie som spesielt GRC Europe kan være aktuelt dersom han skulle få inn budsjetter til dette.

Testet for VM-team

Ett av teamene som var aktuelle, ifølge Värmlands Folkblad, var franske G-FORS, som nå samarbeider med GCK. For de som fulgte med på forrige ukes lansering av VM, så kunne man registrere at GCK danner sitt eget Academy-team basert på bilene fra G-FORS.

Disse to setene gikk derimot til Guillaume de Ridder og Cyril Raymond, selv om Bryntesson nå avslører at han var en av de aktuelle.

– Testene gikk veldig bra, og de var fornøyde med hvordan alt fungerte. Dessverre kunne vi ikke få fram budsjettet for å kjøre en hel serie. Og når de i tillegg ble sugne på å satse på VM, så ble også prislappen en annen. Det var tøft allerede å få ihop et budsjett, og når det ble VM, så falt alt sammen, sier Bryntesson åpenhjertig.

Dermed er planen for Trøgstad-føreren å få til budsjett til å kjøre enkeltløp, enten det blir snakk om innhopp i ulike serier som EM, GRC Europe og kanskje RallyX Nordic. Og framfor alt er én av hovedplanene å få sammen kjøring under Höljes-helga i starten av juli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here