Denne bilen skulle egentlig fått sin debut i helgen

(Foto: Prodrive)

Men Prodrive utsetter Renault-planene til neste år.

Tidligere i år skrev vi om hvordan rallycrossen som en unik plattform tiltrekker seg et mangfold av biler, på tvers av både fabrikker og private sjeler, et spennende innslag for året var når Renault Megane RX skulle gjøre sitt inntog i den franske VM-runden i helgen.

Men – som det framkommer av bildet over så er det ikke stort mer enn et karosseri som står klart på fabrikken i England. Enkelt og greit fordi planene er utsatt til 2018 grunnet at de ønsker å utvikle teknologien ytterligere før de skrur sammen bilen. Det er franske Guerlain Chicherit som skal være mannen bak spakene i bilen, og hans team jobber tett med Prodrive om å utvikle denne Megane RX.

LES OGSÅ: Derfor ligger han an til å vinne VM med særdeles god margin

Tøff konkurranse

– Vi har sett hvordan profesjonaliteten utvikler seg blant de andre teamene, og som nykommere vil vi få en real utfordring med å konkurrere mot deres erfaring og allerede velutviklede biler. Men alle vi i Prodrive gleder oss til å støtte GCK-teamet for verdensmesterskapet i 2018, sier sjef for Prodrive Motorsport, John Gaw, ifølge Autosport.

Slik er den grafiske skissen av den kommende Supercars-bilen av Renault, konstruert av Prodrive. (Foto: Prodrive)

Mange brikker begynner å falle på plass. Nå handler det om å sette dem sammen.

– Vi har nå startet med skallet på bilen. Grunnlayouten for hele bilen er 100 prosent ferdig, og vi er godt i gang med detaljene på motoren, i tillegg til at mange andre deler allerede er i produksjon, sier Gaw videre.

LES OGSÅ: Nå vil rallycrossen navngi svingene på banene
LES OGSÅ: Slik prioriterer mediene dekningen av bilsport i spaltene

En drøm i oppfyllelse

39-årige Chicherit har i år kjørt en egenutviklet Renault Clio, i tillegg til at han har prøvd seg i RX2 i Canada. Nå skal han fortsette utviklingen av seg selv som sjåfør mens han venter på å få den nye bilen klar.

– Det har vært noen spennende måneder, og de neste blir enda bedre når jeg ser at drømmen min er i ferd med å bli en realitet. Prodrive-gutta har en stor oppgave foran seg, men jeg stoler absolutt på at de kommer til å levere så god bil som mulig, sier Chicherit.

Selv om ikke Renault blir å finne med en Supercar på startstreken til helgen, så får vi likevel nye innslag denne helgen. Det italienske teamet Tedak Racing har nemlig utviklet to Alfa Romeo MiTO i Super 1600-klassen som får sin debut på Loheac-banen.