Espen beste nordmann i EM – «blåfordene» felt av samme feil

DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Espen Isaksætre ble eneste nordmann i en EM-finale i Spania. Supercar-duoen Frøshaug og Bryntesson måtte kapitulere med samme tekniske svikt.

Et drivakselbrudd i fjerde omgang spolerte en mulig pole position i en semifinale, men der klinket Isaksætre like så godt til med en andreplass og sikret seg finalebilletten med god margin i Super1600-klassen.

I finalen måtte han dog ta til takke med sjette- og sisteplass, men likevel ett verdifullt finalepoeng i tillegg til alle poengene han samlet innledningsvis med god kjøring i helgen.

Ønsker mer krefter i motoren

Sin egen innsats er han fornøyd med, og han tror det bare er små justeringer som skal til før han og bilen sammen blir en farlig duo mot resten av øst-europeerne som preger den forhjulsdrevne klassen.

Espen Isaksætre. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Bilen gikk ikke helt for fullt i finalen i dag. Den kom seg ikke opp i ordentlig turtall. Men vi er storfornøyde med helga vi, altså. Dette er den tøffeste runden, og vi har ikke fått testet bilen på tørt føre i år. Så vi har mye å ta med oss, spesielt på motoren, sier Isaksætre til Parc Fermé.

Både Marius Bermingrud og Lars Christian Rosland klarte ikke nå semifinale i klassen og måtte pakke etter siste omgang søndag formiddag.

- ANNONSE -

I den andre EM-klassen, for Supercar-bilene, viste Ola Frøshaug svært lovende takter gjennom hele helgen. I tillegg var hans lagkamerat Thomas Bryntesson å vente helt i toppen i helgen.

Men «Brynte» ble to ganger felt av forstillingsproblemer, som ikke ga ham så mye som ett poeng sammenlagt en gang, i tillegg til at semifinalen røyk med god margin.

Stolt over farten

Dessverre skulle dette også felle Ola Frøshaug både i siste innledende omgang og i semifinalen. Før dette hadde den 53-årige trøgstingen vært overlegent best av de norske førerne i EM-klassen.

– Jeg må si at fy flate for et tempo jeg har hatt i helgen. Startene har vært klokkerene og jeg har fått opp virkelig fått opp farten. Jeg er veldig fornøyd, sier Frøshaug, som ikke lot seg «deppe» over at finalen røyk.

Fronten nærmest kollapset på bilen til Ola Frøshaug i semifinalen, i tillegg til at gnistene spruter under bilen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Disse gutta har overrasket alle – og seg selv – i EM-klassen

Thomas Bryntesson er derimot mer nedstemt. Han hadde store ambisjoner om å kjempe om EM-gullet, og en smultring på sammenlagtlista er ikke noe godt utgangspunkt når mesterskapet kun består av fem runder.

– En ordentlig dritthelg for meg. Ett av mine dårligste i karrieren. Nå må jeg ha skikkelig stang inn i samtlige løp, sier Bryntesson, som nå frykter at EM-gullet røyk denne helga.

Teamsjef i JC Raceteknik, Joel Christofferson, bekrefter at begge bilene til Bryntesson og Frøshaug led av samme svakhet i fremre del av bilen.

– Nå reiser vi hjem og løser dette innen neste løp, lover teamsjefen.

De to andre nordmennene i Supercar-EM, Anders Bråten og Kjetil Larsen, hadde en godkjent debut i klassen etter at de begge har kjørt Touringcar i flere år.

- ANNONSE -

Men det holdt dessverre ikke helt inn til semifinale-billett, men ambisjonen til begge er etterhvert å kunne være reelle kandidater til å kjempe om de 12 beste plassene.