Bekrefter ren teamtaktikk da Loeb fikk semifinaleplassen til Kevin

DEL
Kenneth Hansen (til høyre). (Foto: Simen Næss Hagen)

– Han var ikke blid, og det forstår man, sier pappa og sportssjef Kenneth Hansen til Parc Fermé.

Sebastien Loeb har hatt en heller svak og generelt meget uheldig åpning på sesongen i Spania.

Flere tekniske feil, spesielt på venstre bakaksling, gjorde at franskmannen i utgangspunktet ikke var kvalifisert til semifinale da han kun klarte en 13. plass sammenlagt etter de innledende omgangene.

Som kjent får de 12 beste semifinalebillett. Samtidig er regelverket slik at 13. mann er førstereserve for semifinale dersom noen av bilene foran må trekke seg, og så videre.

Sebastien Loeb var blid som en sol etter at han klarte tredjeplass fra sin reserveplass før semifinalene. (Foto: Simen Næss Hagen)

Misfornøyd Kevin

Denne muligheten valgte Peugeot å utnytte med tanke på teamsammendraget. Kevin Hansen, som formelt er privat nominert og ikke scorer teampoeng for fabrikkteamet til Peugeot, hadde nettopp kvalifisert seg akkurat med sin 12. plass.

Men Peugeot holdt ham tilbake, noe Kenneth Hansen, som er sportssjef i Team Peugeot Total, bekrefter overfor Parc Fermé.

- ANNONSE -

– Ja, det er riktig at det er en teamstrategi. Kevin var naturlig nok ikke noe blid, og det forstår jeg godt. Men det er mye annet som ligger bak her, sier pappa Hansen til Parc Fermé.

Det skulle vise seg å være en smart manøver, all den tid man ikke visste hvordan det ville artet seg med minstebror Hansen framfor Loeb.

Sebastien Loeb fant innsiden da bilen til lagkompis Timmy Hansen stoppet opp. Det tjente han tre plasseringer på i semifinalen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Loeb til finale da Timmy stoppet

Men i semifinalen hvor Loeb fikk kjøre, ledet Timmy Hansen overlegent, og har sammen med Petter Solberg vært en av de desidert raskeste denne helgen. Da motoren plutselig døde ut rett før den siste runden, skaket dette opp feltet fullstendig.

Loeb lå på dette tidspunktet nest sist og hadde sånn sett ingen realistiske muligheter til å nå finale. Men han lå som gjedda i sivet da bilene foran lot seg overraske over en nærmest stillestående Hansen, og franskmannen lurte seg forbi på innsiden og opp på en andreplass.

Dette resulterte både i fem ekstra poeng for andreplassen, og ikke minst en finalebillett. Der gikk han hen og tok en andreplass etter at Mattias Ekström ble disket.

– Det har vært en vanskelig helg som har avsluttet bra. Men – jeg sikker på at Timmy kunne vunnet dette løpet, og vi vet fortsatt ikke hva som skjedde med bilen hans annet enn at den stoppet. At Sebastien gjorde dette var veldig bra. Men selvfølgelig synd for Timmy, som også hadde fortjent en semifinaleplass, sier far og sportssjef Hansen.

Kevin Hansen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Forberedt på at det kunne skje

En time senere fikk Parc Fermé selv en uttalelse fra Hansen om hva han syns om å bli «degradert» i forhold til teamets desidert største profil.

– Jeg vil jo helst kjøre, men det er klart at vi trenger så mange team-poeng som mulig. Da har jeg ikke så mye valg. Jeg føler uansett at jeg tar litt del i denne andreplassen, samtidig som jeg var forberedt på at en slik situasjon ville oppstå før eller siden, sier yngstemann Hansen til Parc Fermé.