20 nordmenn til start i åpningen av det nordiske mesterskapet


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

RallyX Nordic har tatt seg opp enda et hakk siden fjorårssesongen.

I forkant av denne sesongen ble det kjent at flere team satser på RallyX Nordic, eller det nordiske rallycrossmesterskapet, sammen med deltakelse i EM.

Det betyr at vi heller ikke skal kimse av nivået på startstreken. I år går mesterskapet av stabelen der det endte i fjor, nemlig på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien lørdag 22. april. Det er klassene Supercars og Supercar Lites (kjent som RX2 internasjonalt), og tilsammen stiller 18 nordmenn fordelt på de to klassene.

LES OGSÅ: Disse rallycrossbanene fikk vi aldri sett på VM-kalenderen
LES OGSÅ:
 Se Oliver (15) herje med Supercars-test på Arvika-banen

Størst dominanse av norske navn finner vi i Supercars-klassen, med hele 15 nordmenn av 20 startende – hvis vi inkluderer Thomas Bryntesson og Oliver Solberg som nordmenn. I fjor var det til sammenlikning ni startende nordmenn i Supercars-klassen i løpet i Skien.

Av team-satsingene med norske førere, så er det spennende å se hva både JC Raceteknik og Hedström Motorsport vil få til med sine norske førere. Før sesongen ble det klart at nevnte Bryntesson får oppfylt Supercars-drømmen, sammen med Ola Frøshaug. Sammen kjører de hver sin ex-Olsbergs Ford Fiesta.

- ANNONSE -

Startliste Supercars
Startliste Supercar Lites

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Hos Hedström Motorsport har brødrene Alexander og Joachim Hvaal endelig fått sjansen til å konkurrere i toppklassen sammen, noe de også fikk en smakebit på i EM-runden i Spania for snart to uker tilbake.

Ellers er det verdt å nevne at andre kjente rallycrosskikkelser som Knut Ove Børseth, Frode Holte, Sten Egil Jenssen, Tom Daniel Tånevik og Ole Kristian Temte er å finne på startstreken. Fullverdig startliste ligger i link i forrige avsnitt.

LES OGSÅ: Nå skal brødrene Hvaal endelig kjøre Supercars sammen

I Supercar Lites er det heller svenskene som dominerer, men navn som Thomas Holmen og Sondre Evjen er helt klart gode vinnerkandidater i klassen. Øvrige nordmenn her er Glenn Haug, Henrik Krogstad og Stein Frederic Akre.

Det svenske STCC-baserte konseptet RallyX hadde også sin forsmak i vinter med RallyX On Ice, hvor det blant annet ble kjørt et løp på Fuglehaugen Motorsenter på Gol. Og der var det hjemmehåpet Sondre Evjen som stakk av med seieren.