15-åringen lekte i søla og vant den nordiske rallycrossrunden

DEL

Foto: Simen Næss Hagen (arkiv) Foto: Simen Næss Hagen (arkiv)

Ingen over og ingen ved siden Oliver Solberg i Arvika i ufyselige værforhold.

– Så j**** kul. Jeg var jo så redd for at det skulle bli bløtt. Jeg har aldri kjørt på regn før, sier Oliver Solberg i direktesendingen fra SVT Play etter at den første rallycrosseieren var et faktum.

Det skjedde i andre runde i RallyX Nordic, kjent som det nordiske mesterskapet i rallycross. På Westombanen i Arvika, cirka fem mil fra gutterommet i Mitandersfors, var det ingen som kunne tukte sønnen til Petter Solberg i finalen. Oliver sa til Parc Fermé før løpet at han gjerne ville kjempe om seier, men gjennom regnværet denne lørdagen var han heller usikker på om han kom til å mestre forholdene.

– Jeg vet ikke, jeg har egentlig bare kjørt bra, alt har gått fint og det har vært få feil. Var kanskje noen feil i finalen, men ja – jeg er så fornøyd, smiler 15-åringen, som nå leder det nordiske mesterskapet.

Solberg hadde en kanonstart, hvor han åpenbart med sitt tradisjonelt myke oppsett limte seg i den klissvåte asfalten i starten.

- ANNONSE -

Skjermdump: SVT Skjermdump: SVT

I mål kom Thomas Bryntesson på andreplass og Mats Öhman på tredje. Bryntesson var den store utfordreren i finalen, men gjorde en feil i inngangen på alternativsporet, hvilket ga Solberg en masser av forsprang. I runden etter tok Solberg alternativen, én runde før slutt, uten at seieren noen gang var truet etter dette.

– Dette er helt usannsynlig. Dette kan jo bare ikke skje. Det er så modent, og det er så vanskelig her. Men han gjør ingen feil. Det er helt fantastisk, sa ekspertkommentator Jonas Kruse to svinger før mål.

Etterpå kunne vi se jubelscener ikke ulikt det vi så i England for en uke siden. Denne gangen var rolle snudd om. Pappa Petter var førstemann frampå, anført av onkel Henning, for å gi minstemann i familien en ordentlig klem, vel vitende om at han allerede har skrevet ny rallycrosshistorie.

Ola Frøshaug ble nummer fire, et sterkt resultat av østfolding, mens Alexander Hvaal ble nummer fem.