WRC-bilen så aldri dagens lys – men snart vil de vise den fram


DEL
(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Volkswagen Motorsport vil presentere deres siste generasjons WRC-bil slik den var ment å være.

Alle kjenner historien til Volkswagens rallysatsing. Det gikk dominerende og plettfritt for seg i fire hele sesonger på rad fra 2013 til 2016. Og alle var selvfølgelig spente på hvorvidt den tyske fabrikanten kunne fortsette å dominere i 2017 med nye biler og nytt reglement.

Slik gikk det nå ikke da de høsten 2016 annonserte at de trekker seg ut av sirkuset.

Samtidig hadde de kommet langt på vei i utviklingen av bilen som passer inn det som er dagens WRC-reglement, men ettersom det aldri ble noen fortsettelse i WRC-sirkuset så har teppet forblitt liggende over bilen deres i hovedkvarteret i Hannover.

Nå har Volkswagen Motorsport funnet ut at de vil vise fram deres siste VW Polo slik den var planlagt, altså med full dekor og ikke i bare kamuflasje-folie slik den var synlig i de siste testene høsten 2016.

– Bilen skal ingen steder, og en dag vil vi vise den fram slik vi hadde tenkt. Så kan folk se på denne som en ordentlig bil og ikke bare en zebra-bil. For alle kjenner jo til denne bilen nå, sier Volkswagen Motorsport-sjer Sven Smeets til Autosport.

- ANNONSE -

Hvor, når og hvordan er ikke satt. De gir nå først og fremst uttrykk for at fansen kan få et siste totalinntrykk av bilen, slik at den ikke bare blir sett på som en ren testbil.

– Målet er å vise den fram som om det var starten på Monte-Carlo. Vi er alle interesserte i å få til dette, men vi må snakke med partnerne våre om dette først, sier Smeets.

LES OGSÅ: Nå kommer WRC-monstrene som kundebiler for neste sesong

Samtidig er førertrioen fra glansdagene, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen, alle tilknyttet andre team. Hvem som skal kjøre den ved en eventuell oppvisning er derfor ikke bestemt.

– Kanskje vi må vente til en av de forrige førerne legger opp, slik at vi kan gjøre dette skikkelig. For den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, fleiper Smeets.

Ifølge Autosport skal Volkswagen presentere en liten smakebit av bilen de kommende månedene.

LES OGSÅ: Så mye kjøretrening fikk han i R5-bilen sammenliknet med et VM-løp