Vinnertempo over dammen – fikk panseret over ruta i 200 km/t

DEL

Oliver Solberg fant seg åpenbart til rette i sin nye Subaru relativt fort.

Denne helgen gikk 100 Acre Wood Rally av stabelen i Missouri, og det med Oliver Solberg på startlistene i sitt aller første oppdrag for Subaru Motorsports USA.

Og Solberg meldte seg på i tetkampen fra første meter. I duell med lagkamerat David Higgins ville han utfordre 46-åringen fra Isle of Man som har kjørt for Subaru i en årrekke, og tok også en rekke etappeseire fra ham.

Men både Higgins og Solberg skulle oppleve problemer. Førstnevnte tapte mange minutter med en elektrisk feil, mens Solberg både punkterte og fikk panseret over frontruta, noe som medførte store tidstap.

6,8 sekunder unna seier

Spesielt sistnevnte opplevdes dramatisk da panseret suste over frontruta i ren Ludvig Hunsbedt-stil i over 200 kilometer i timen, melder Solberg.

Totalt i mål var han kun 6,8 sekunder unna totalseier. Det var iren Barry McKenna som stakk av med seieren etter at Subaru-duoen hadde hver sine tidstap, men likevel var Solberg altså svært nære å vinne i sitt aller første rallyløp på grus med en firehjulsdreven bil.

- ANNONSE -

– Det har vært en fantastisk helg, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Spesielt med tanke på uflaksen vi hadde, og jeg har kost meg mye med å kjøre på disse veiene. Det har vært veldig emosjonelt for meg og hele familien ved å starte mitt første løp med en Subaru, men det er bra å avslutte det første løpet på pallen, skriver Oliver Solberg på sine egne Facebook-sider.

Seks etappeseire

Av 16 etapper tok Oliver seks etappeseire i løpet. Tidstapet var på henholdsvis 21 sekunder og drøye ett minutt for panserhendelsen lørdag og punkteringen fredag. Med andre ord en god debut i blå kjøredress.

– Jeg følte meg bra denne morgenen, og hadde en fin rytme. Men det var litt av et sjokk da panseret fløy opp og knuste frontruta mens vi hadde 200 kilometer i timen over et krøn, forteller Solberg videre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here