Verdensmesteren tar et år til i Rally-VM med M-Sport

(Foto: M-Sport)

Sebastien Ogier legger ikke hjelmen på hylla med det første.

Det melder M-Sport tirsdag kveld. Dermed er det duket for nok et år med Sebastien Ogier  bak den blå ovalen. Samtidig er det klart at Elfyn Evans blir teamets klare satsing ved siden av Ogier.

– Jeg kunne ikke si noe om dette med en gang, men jeg har en stund hatt det klart for meg at jeg ønsker å forbli i dette teamet neste år, sier Sebastien Ogier til Autosport.

Franskmannen tok hjem VM-tittelen i år én runde før slutt, nærmere bestemt i Rally Wales, og i forbindelse med Rally Australia skulle 33-åringen lansere sine planer for neste år i etterkant av løpet.

Det ble det ikke noe av, og en hel rallyverden er blitt holdt på pinebenken i en drøy uke nå. Men det er ikke noe tvil om at pågangen er stor. I M-Sports offisielle kunngjøring på nettet stod det umiddelbart etter offentliggjøringen: «The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later.»

Serveren ble rettet opp i noen minutter senere.

– ANNONSE –

Ikke bare lønn som motiverer

Til Autosport er Ogier klar på at det ikke er lønna som har motivert ham til å bli værende, selv om det tidligere ble kjent at han avslo et tilbud fra Citroën nettopp på grunn av lønn, ifølge Citroën-sjef Yves Matton.

– Det har vært mye snakk og skriverier om mitt valg og hva jeg bør gjøre. Jeg har lest at mye av dette handlet om penger, men jeg kan fortelle at valget står ikke bare på pengene. Jeg har snakket med andre team, og jeg måtte bli overbevist. Ikke bare om penger, for en bra sjef kan ikke kjøpes for penger, og ingen har gitt meg den følelsen som Malcolm (Wilson, teamsjef i M-Sport, journ.anm) har gjort. Jeg føler han jobber hardt for å beholde meg i teamet, og jeg liker veldig godt å jobbe med ham å teamet. Jeg har en god følelse for dette, sier Ogier.

(Foto: M-Sport)

Teamsjef Wilson er naturlig nok lettet og fornøyd.

– Denne nyheten var definitivt verdt å vente på. Jeg er utrolig glad for at vi har Seb og Julien (Ingrassia, kartleser, journ.anm) med oss neste år, sier Wilson.

Ogier føler han har mer å gi, og mener M-Sport er det eneste riktige teamet for ham. I år ble han den første føreren på 24 år siden Juha Kankkunen i 1993 til å score en VM-tittel for mer enn ett team, og Ogier er sugen på mer.

– Jeg har fremdeles følelser for sporten, og teamet har stor lidenskap. Det gjorde valget lettere, og vi vil jobbe hardt for å jakte mer suksess sammen neste år, sier Ogier i en uttalelse fra teamet.

(Foto: Red Bull Content Pool)

Evans glad for fornyet tillit

Også Elfyn Evans er naturlig nok lettet for å få fornyet tillit i teamet. Ifølge kilder vi har vært i kontakt med har Evans kjørt gratis for M-Sport gjennom den DMACK-profilerte tredjebilen til teamet, men ved å representere M-Sport i tospann med Ogier er det nå grunn til å tro at waliseren omsider får lønn for å kjøre rally.

Evans tok forøvrig sin første seier i karrieren på hjemmebane for en måned siden.

– Etter en fantastisk sesong for hele teamet, så er det herlig at vi kan ta del i teamet igjen også neste år. Nå har vi fått den første seieren under beltet, så vi er klare for å ta nye steg og jeg tror vi har en ny, spennende sesong i vente, sier Evans.

Forventer utvikling av bilen

Rallyfører og ekspertkommentator i TV 2, Anders Grøndal, er ikke nødvendigvis overrasket – men er likevel meget spent på forlengingen med Sebastien Ogier.

– Det blir også spennende å se hvor involvert Ford er i 2018. Fiesta WRC har kanskje vært den mest stabile bilen i årets mesterskap. Men magefølelsen min sier at Fiestaen må utvikles mer i 2018 om Ogier skal klare å forsvare tittelen, sier Grøndal til Parc Fermé.

(Foto: Red Bull Content Pool)

Det kommer ikke fram av kunngjøringen til M-Sport om hvorvidt Ford Performance er inne med fabrikkstøtte, etter at de trakk seg ut i 2012. Ogier har også etterlyst dette for å fortsette satsingen for teamet, men med hashtagen #FordPerformance så kan det muligens være et hint på at noe er i gjære. Det har også vært spekulert i at forhandlinger mellom Ford Performance og M-Sport har vært en utløsende årsak til at nyheten om Ogiers framtid har vært satt på vent.

I tillegg ligger det et godt hint i teamsjef Wilsons uttalelse til Autosport

– Forhandlingene har tatt litt tid, kanskje enda lengre enn i fjor, men alt er nå i boks. Å forhandle med Sebastien er en ganske enkel prosess: Han sier hva han ønsker, og vi må finne en måte å ordne det på, sier Wilson.