Blir verdensmester hvis han slår Petter Solbergs rekord


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Ott Tänak må ta «full pott» mens Sebastien Ogier må bryte siste dagen i Wales for å få en reell fight om VM-gullet i sesongfinalen.

I utgangspunktet blir ikke VM-avslutningen i rally den spenningen og dramatikken man hadde håpet på. I en sesong som har vært mer åpen mellom flere førere enn på over et tiår, så har franske Sebastien Ogier nok en gang klart å dra ifra når det gjelder som mest, i takt med at den store utfordreren Thierry Neuville ikke har klart å holde på VM-ledelsen han fikk etter Rally Finland.

LES OGSÅ: Derfor nekter «Even» å betale førerne sine inn i et WRC-sete

I stedet har Ott Tänak meldt seg på, men det skal likevel mye til for at det blir estisk gull denne sesongen. Ford-føreren må ta «full pott», i form av både seier og Power Stage-seier, som gir 30 poeng, samtidig som Sebastien Ogier må bryte siste dag og dermed ikke få muligheten til å kjempe om Power Stage-poeng.

Da vil ledelsen på 37 poeng skrumpe inn til syv poeng før finalen i Australia, og da er plutselig kampen om VM-gullet i førernes egne hender.

(Foto: Red Bull Content Pool)Sebast

Samtidig kan Ogier slå en norsk rekord som han allerede har tangert for å sikre gullet. For er det ett sted som Petter Solberg virkelig viste muskler i gjennom sin WRC-karriere, så var det i Wales.

- ANNONSE -

I 2002 vant han sitt første VM-løp her, og de neste tre årene fortsatte han å vinne her. I tillegg har han ytterligere tre andreplasser i løpet. Det er forøvrig verdt å nevne at løpet i 2003, hvor han sikret seieren, er løpet med tidenes høyeste snitthastighet i Wales (108,19 kilometer i timen).

PF-bloggen: Aldri glem hvor gøy det égentlig er å drive med motorsport

Uansett, Solberg og Ogier er de eneste som har vunnet dette løpet fire ganger på rad. Ogier har nå muligheten til å sa sin femte på rad. Da vil han si å fall ta Solbergs rekord, og han vil bli den første WRC-fører siden Juha Kankkunen i 1993 som vinner fører-VM med forskjellige bilmerker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here