Uvant med nye farger – men Loeb øyner seiersmuligheter

Sebastien Loeb prøvesitter Hyundaien for første gang. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

Sliter du også å bli vant med franskmannen i disse fargene?

Etter nesten 20 år i PSA-konsernet, hvor Peugeot og Citroën er de sentrale merkene i deres motorsportsatsing, skal Sebastien Loeb i år representere et helt annet bilmerke for første gang.

Han har forpliktet seg til seks VM-løp i rally i WRC-kontrakten med Hyundai, og en smakebit av Loeb anno 2019 får vi både i Monte-Carlo og i Sverige.

Før den tid skal han gjøre sitt siste Peugeot-løp i en Red Bull-støttet privatbil under verdenskjente Dakar Rally som går av stabelen søndag.

Travelt

– Det er et lite vindu hvor jeg får testet rallybilen. Jeg kommer hjem fra Dakar først 18. januar, og gjennomkjøringen i Monte er satt opp fra den 21. Selv det er lite tid, så håper jeg å være så godt forberedt som mulig, sier Sebastien Loeb i et eget intervju med Hyundai-teamet.

Loeb blir altså fast lagkamerat med Thierry Neuville og norske Andreas Mikkelsen, mens han deler den såkalte tredjebilen med Dani Sordo. Spanjolen skal kjøre åtte løp i år, mens da New Zealenderen Hayden Paddon dermed måtte forlate teamet og i skrivende stund står uten fabrikksete.

– ANNONSE –

Nyheten om at Loeb reiser til Hyundai kom såpass sent på 2018 at han ikke har rukket å aklimatisere seg altfor godt i det Tyskland-baserte teamet. Da han besøkte Alzenau nylig fikk han både prøvesitte bilen for første gang, og ikke minst vise seg fram i teamets klær og farger.

Håper på seire

Det var en ny opplevelse.

– Etter å ha vært så lenge med samme fabrikant, så vil det ta litt tid å bli vant til dette. Men jeg liker de nye fargene, må jeg si, og jeg ser virkelig fram til utfordringen. Det blir garantert en spennende sesong, sier den 44-årige franskmannen.

– Hva er ambisjonene for 2019? Er seiere mulig?

– Selvsagt. Jeg håper vi kan kjempe om seire, men samtidig vet jeg det blir krevende å komme tilbake i WRC med en ny bil og nytt team. Jeg kjørte tre løp i fjor, og vant ett av dem. Jeg håper jeg blir fort vant til bilen, og kunne vise konkurransedyktig fart og kanskje være med i jakten, sier Loeb.