TV 2 gjør WRC-comeback – har kjøpt rettigheter for Rally Sweden


DEL

Skjermdump: TV 2 Skjermdump: TV 2

Rikskanalen landet avtale med WRC få dager før løpet braker løs.

Tidligere i år kunne vi melde at Red Bull TV har sikret seg rettigheter for å sende store deler av WRC-løpene med høydepunkter, live intervjuer og live etapper. TV 2, som har hatt rettighetene på norsk lineær-TV de siste årene, har foreløpig sittet på gjerdet grunnet høyere pris, og det faktum at ingen nordmenn har vært sikret full 2017-sesong.

Nå kan Parc Fermé avsløre at TV 2 har sikret seg de tradisjonelle TV-rettighetene for helgens VM-løp i Sverige (og Norge…), og at sendingene blir lagt opp som tidligere.

– 2016 var et venteår for WRC, fordi de skulle lansere noe stort for 2017. Og det er naturlig at de vil ha noe igjen når de legger så mye penger i et så stort produkt. Men vi er mye nærmere i pris nå enn vi har vært, og vi kom sammen fram til en fin løsning for Rally Sverige, sier prosjektleder i TV 2, Ole Morten Myrmel til Parc Fermé, på spørsmål om hvorvidt det var prisen som har holdt TV 2 på vent enn så lenge.

LES OGSÅ: Slik kan norske rallyfans få sett rally-VM på TV denne sesongen

- ANNONSE -

Han legger ikke skjul på at uklarhetene rundt profilene Mads Østberg og Andreas Mikkelsen i forkant av sesongen har påvirket hvor mye TV 2 har ønsket å gå inn i å forlenge avtalen om rettighetene. Samtidig har prisen spilt en god del rolle, uten at Parc Fermé kjenner til rettighetssummene.

– Hadde dere betalt det WRC ønsker om både Østberg og Mikkelsen var sikret full sesong på forhånd?

– Vanskelig å si. Det kommer an på hva vi hadde vendt på. Men vi er nærmere hverandre i pris nå og vi har funnet en god løsning som gjør at vi kan diskutere rettighetene framover. Løsningen for Rally Sverige er noe både vi og WRC er fornøyde med, sier Myrmel.

LES OGSÅ: Polo-nekt gir mer hodebry for Veiby/Mikkelsen for 2017-sesongen
LES OGSÅ: Slik blir hverdagen med nytt team, ny bil og ny familie

TV 2 Sportskanalen skal sende direkte fra SS1 torsdag, SS10 og SS14, sist nevnte på TV2 Sumo lørdag, og ikke minst Power Stage klokken 12 søndag, i tillegg til høydepunkter. Kommentator blir som vanlig Sondre Fossum. Seertallene ligger som vanlig mellom 30.000 og 40.000 på Power Stage, men Myrmel tror ikke Rally Sverige nødvendigvis gir større andel seere enn de ellers har under løp med stor norsk interesse.

– Rally Sverige ligger på lik linje som mange andre løp, men litt av grunnen er nok at den store massen med rallyinteresserte ikke er foran TVen, men heller på skogen, sier han.

Som nevnt ligger det fremdeles flere forhandlinger til før TV 2 velger å satse på flere WRC-løp denne sesongen.

– Vi skal fortsette å diskutere framover når vi nå er såpass nærme en god løsning. Vi tar Sverige først, sier prosjektlederen.