Trond Askheimstuen-Svendsen er død etter lengre tids sykdom

DEL
Trond Askheimstuen-Svendsen (Foto: Simen Næss Hagen)

Den profilerte kartleseren ble bare 35 år gammel.

Det er kona Merethe som via en offentlig melding på Facebook kommer med den triste beskjeden om at Trond Askheimstuen-Svendsen har sovnet inn. Askheimstuen-Svendsen er i det norske motorsportmiljøet kjent som en svært dyktig kartleser og leste for flere førere gjennom 2000- og 2010-tallet. Svendsen skulle fylt 36 år lørdag 3. juni.

Mest kjent er han for å ha loset sin sambygding Anders Kjær gjennom rallyløypa i åtte sesonger fra 2004 til 2011. I 2012 og 2013 leste han for Anders Grøndal, hvor det ble henholdsvis sølv- og gullmedalje i kartlesermesterskapet.

– Noe av det beste jeg har gjort som rallyfører, gjorde jeg sammen med Trond. Vi ble nummer to i WRC2-klassen i Rally Sweden sammen i 2013, forteller Anders Grøndal til VG.

– Trond kom inn i teamet med god teknisk kunnskap og hjalp oss fremover. Han hadde god peiling på hvordan vi skulle få et best mulig oppsett på bilen. Og ikke minst var han flink til å se fremover hvis det gikk dårlig. Han tenkte alltid videre på neste løp. Han la problemene bak seg, sier rallyføreren videre til avisen.

Askheimstuen-Svendsen gjorde også flere enkeltinnhopp for andre førere i ulike biler og løp innimellom storsatsingene. Planen var at han skulle gjøre comeback med kameraten Kjær i 2016 i forbindelse med Kjærs nybygde VW Golf i nasjonal klasse, men Trond måtte avlyse dette da han fikk nye utfordringer med kreftsykdommen. Ved siden av rallysporten var Trond også medlem i bilsportforbundets kartingseksjon fra 2006 til og med 2013, kan generalsekretær Hallgeir Raknerud fortelle.

- ANNONSE -

– Først var han aktiv kartingfører og senere en meget god kartleser i rally. Han ble også mye brukt som kursinstruktør for arrangører av karting, og han laget også mye kursmateriell. Han var selv aktiv i løpsledelsen ved flere av de mest prestisjefylte internasjonale kartløpene vi har hatt i Norge, sier Raknerud til VG.

Han var i tillegg til å være kartleser kjent som en humørspreder som ble svært godt likt på tvers av et helt rallymiljø, og gjennom sin åpenhet om kreftsykdommen det siste halvannet året har han og kona mottatt enorm støtte gjennom en tøff kamp mot sykdommen. Blant annet mottok han i fjor en bok med signaturer og støttemeldinger fra både flere WRC-førere, norske førere og andre i miljøet som kjente ham godt.

Våre tanker går til kona Merethe, familie og venner av Trond.

Her kan du lese Norges Bilsportforbunds minneord om Trond Askheimstuen-Svendsen.