Tre på topp, Østbergs syvende seier og 52 i bryteprosent

DEL
Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no
Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no

Rally Sørland leverer som Rally Sørland skal. Her er tre ting å hente fra årets første NM-løp på grus.

Parc Fermé fikk ikke vært til stede på Sørlandet, så du får ha oss unnskyldt for at årets NM-runde i og rundt Kristiansand blir av det kompakte slaget. Like fullt er det flere interessante elementer å hente fra helgens løp, som i alle fall fra utsiden ser ut til å ha levert varene og vel så det.

LES OGSÅ: Så mye koster de billigste og dyreste NM-løpene i rally

Så – hva sitter vi igjen med etter fire av syv NM-runder?

Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no
Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no

Østberg topper adelskalenderen

WRC-fører Mads Østberg hører først og fremst hjemme i VM-sirkuset, men det er alltid trivelig med en visitt for å se hvor lista ligger for de øvrige NM-deltakerne. Og Østberg viste det tempoet vi skal forvente av Våler-gutten, med Ola Fløene i kartleserstolen. 

10 av 11 etappeseire kan vel enkelt og greit kalles en maktdemonstrasjon, og ikke bare det – med Østberg topper ubestridt adelskalenderen på Sørlandet med med syv seire de siste 10 årene. Kanskje ikke så rart at 29-åringen ville ta turen til de sydligere strøk i norsk sammenheng for å riste løs litt etter Argentina.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Slik gikk det med de norske rallygutta i utlandet i helge

Foto: Oliver Alfredsen/EVEN Management
Foto: Oliver Alfredsen/EVEN Management

Flere på 71 poeng

Utviklingen på NM-sesongen ser svært spennende ut. Mest spennende blir det hva Ole Christian Veiby måtte finne på å prioritere, for med sine tre gjesteinnhopp viser det seg nå at Kongsvinger-gutten leder NM, selv om det ble trøbbel for Veiby underveis i Rally Sørland.

Men Veiby er uansett ikke alene på topp.

For uansett hvor mye Anders Grøndal måtte klage på en vanskelig bil og slite seg gjennom vinterens tre krevene NM-runder, så har drammenseren på sommerføre vist stabil og fin kjøring, og i helga plottet han inn en god 2. plass mens NM-rivalene falt fra løpet. Det gir også han 71 poeng.

71 poeng hadde også Eyvind Brynildsen fra før, men denne gangen måtte han bidra til å pynte på bryttlista, hvilket gjør at Grøndal, Brynildsen og Veiby nå troner på toppen med like mange poeng før sommeren kommer for fullt.

Verst gikk det dog utover Frank Tore Larsen, som etter det vi kjenner til fikk seg en real trøkk på hoppet på showbanen på travbanen, men vi besitter ikke mer informasjon i skrivende stund om hvordan det gikk med Larsen – annet enn at vi kunne konstatere brutt løp, medisinsk sjekk etterpå, og tap i terrenget i NM-sammendraget. 

På sine Facebook-sider melder teamet at fører og kartleser er OK, men at de måtte til sykehus for sjekk etter den knallharde landingen, som medførte at de måtte bryte helt på tampen av NM-løpet.

LES OGSÅ: WRC-bilen lever igjen – men nå parkeres den for godt

Bruttlista innfridde

Rally Sørland er kjent som rallysportens bilkirkegård. Undertegnede har selv deltatt én gang, og erfart at Rally Sørland – i tillegg til at det er kostbart å reise ned og starte løpet, også kan gjøre det ekstremt kostbart å bryte løpet.

- ANNONSE -

Av totalt 88 startende, endte 44 på bruttlista. Slik det skal være, med andre ord. For det hører med at rundt halvparten av startfeltet, om ikke flere, ikke ender opp i parc fermé etter målgang, enten det er av tekniske årsaker eller andre uforutsette hendelser på skogen.

Parc Fermé ønsker god bedring og tvi tvi til alle involverte, og håper å se så mange som mulig tilbake på startstreken igjen så raskt som mulig.

Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no
Foto: Glenn W. Olsen/NMST.no

LES OGSÅ: Her er videoen av krasjen til Meeke som alle har ventet på