Toyota-sjefen mener Evans og M-Sport fortjente seieren

Teamsjef i Toyota, Tommi Mäkinen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Sympatien var stor mot Elfyn Evans etter punkteringen som fratok ham seiersmuligheten på Korsika. Også fra de argeste konkurrentene.

En som var veldig tydelig med å understreke dette, var Toyota-sjef Tommi Mäkinen. Muligens ikke så vanskelig å forstå da han selv opplevde at samtlige tre Toyota-førere fikk problemer underveis i Korsika – noe som spolerte alle mulighetene for at de selv kunne kjempe om seier.

Mot siste dag stod duellen mellom Thierry Neuville og Elfyn Evans. Evans, som ikke har vunnet løp siden Rally Wales i 2017 hvor M-Sport i så måte er spådd langt ned på resultatlistene i år, hadde tidenes mulighet til å ta en sensasjonell seier da han tok et jafs på Neuville før siste etappe.

– Jeg håper han klarer det. Han fortjener det, og det gjør også M-Sport, sa Mäkinen før den siste etappen søndag.

Så kom punkteringen, som så mange andre fører har opplevd denne helgen. Før Evans havnet i duell med Neuville så var det Toyotas Ott Tänak han kjempet mot fram til Tänak tapte to minutter og ledelsen på SS11 lørdag. Også han på grunn av punktering. Dette forsterker sympatien fra Mäkinen.

– Det var bare vår og deres bil som var konkurransedyktige denne helgen. Men dette skulle vært en seier for Evans. Tiden han tok på Neuville var helt utrolig, sa Mäkinen.

– ANNONSE –

Thierry Neuville og Elfyn Evans. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

Neuville selv hadde ikke vanskeligheter med å sende sine tanker til Evans. Sammen med sine teamkamerater Dani Sordo og Sebastien Loeb opplevde Hyundai nok en vanskelig asfalthelg, selv om Neuville taklet dette best.

Likevel var han aldri helt fornøyd med bilen selv om han klarte å sette gode tider utover lørdagen. Selv om han naturlig nok må ta imot seieren med glede, så har han stor forståelse for Evans fortvilelse.

– Elfyn var raskere enn oss denne helgen. Jeg syns veldig synd på ham. De har gjort en utrolig bra jobb og de fortjente å vinne kanskje mer enn noen andre. Men en seier må også fullføres. Sånn er «gamet», sa Neuville.