Tilskuer omkom etter avkjøring på årets første etappe


DEL
Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Arrangøren bekrefter beskjeden som alle fryktet etter SS1 av Rally Monte Carlo.

Rallysesongen 2017 fikk en verst tenkelig start på sesongen. I forbindelse med avkjøringen til Hyundai-fører Hayden Paddon og kartleser John Kennard, kom det fram på TV-bildene at en tilskuer også var involvert i denne ulykken.

Etappen ble umiddelbart stoppet, men torsdagens andre og siste etappe ble gjennomført som normalt før arrangøren kunne si noe om utfallet om tilskueren som ble truffet.

Natt til fredag bekreftet arrangøren det alle fryktet. Tilskueren omkom som følge av ulykken.

– Tilskueren ble fraktet med helikopter fra etappen til sykehuset i Nice. Til tross for den beste innsats fra helsepersonellet, døde dessverre tilskueren. Det er opprettet etterforskning i forbindelse med ulykken og alle involverte vil få bistand fra myndighetene. Alle som er tilknyttet arrangementet utviser de dypeste sympatier og kondolanser til familie, venner og andre som er berørte, heter det i pressemeldingen.

Både Hayden Paddon og kartleser John Kennard kom fra ulykken uten skader. Den sympatiske New Zealenderen var tidlig ute med å uttrykke seg etter at han fikk vite det tragiske utfallet.

- ANNONSE -

– Jeg er utrolig lei meg for ulykken som skjedde, og mine tanker går til familie og venner av vedkommende som er involvert. Det er vanskelig å si noe særlig mer for øyeblikket da vi er i sjokk over hva som skjedde. Jeg er utrolig lei meg overfor familien, supporterne og sporten vår, skriver Paddon på sin Twitter-profil.

Paddons team, Hyundai Motorsport, uttrykker seg også på følgende måte:

– Hyundai Motorsport er i dyp sorg over nyheten om at en tilskuer tragisk omkom under åpningsetappen av Rally Monte Carlo torsdag. Ulykken skjedde i forbindelse med at bil nummer 4, Hyundai i20 Coupe WRC, med Haydon Padden og John Kennard, krasjet inn i en fjellvegg, etter at bilen traff en isflekk i inngangen av en venstresving. Teamet og mannskapet vil bidra til å gi full støtte til arrangøren og myndigheter for å kunne forstå alle detaljene som skjedde. Hyundai Motorsport utviser sine kondolanser til familie, venner og andre berørte, heter det i en uttalelse fra teamet.

Teamet bekrefter videre at Paddon og Kennard trekker seg fra løpet, tross muligheter for restart, i respekt for den omkomne og deres etterlatte.

Den andre etappen ble gjennomført som normalt, med noen minutters forsinkelse. Foreløpig er det Thierry Neuville som leder, 7,8 sekunder foran Sebastien Ogier og 15 sekunder foran Juho Hänninen. Andreas Mikkelsen ledet WRC2-klassen etter den andre etappe.